Οι τιμές του χρυσού πλησιάζουν στο σπάσιμο πάνω από τα 2.050 δολάρια λόγω των ελπίδων για τα επιτόκια των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν σταθερά στις ασιατικές συναλλαγές την Παρασκευή και ήταν κοντά στο σπάσιμο πάνω από τα βασικά επίπεδα, καθώς τα στοιχεία μιας νύχτας ενθάρρυναν τις ελπίδες ότι η χαλάρωση του πληθωρισμού θα τονώσει τις μειώσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Οι σποτ τιμές του κίτρινου μετάλλου ήταν τώρα κοντά στο σπάσιμο πάνω από το εύρος διαπραγμάτευσης των 2.000 δολαρίων έως 2.050 δολαρίων ανά ουγγιά που διαμορφώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του 2024.

Ωστόσο, η ανθεκτικότητα του δολαρίου περιόρισε τυχόν περαιτέρω κέρδη σε χρυσό, με το δολάριο να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας και να διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος του στην ασιατική συνεδρίαση.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε στα 2.043,64 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που έληγαν τον Απρίλιο υποχώρησαν 0,1% στα 2.051,95 δολάρια η ουγγιά στις 00:24 ET (05:24 GMT). Και τα δύο μέσα σημείωσαν άνοδο μεταξύ 0,4% και 0,6% την Πέμπτη, επωφελούμενοι επίσης από τις αγορές στο τέλος του μήνα μετά από μια σε μεγάλο βαθμό υποτονική απόδοση έως τον Φεβρουάριο.

Ανοδικά κινήθηκαν και άλλα πολύτιμα μέταλλα την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 885,45 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 0,3% στα 22,953 δολάρια η ουγγιά.

Τα στοιχεία του PCE εστιάζουν στις μειώσεις επιτοκίων του Ιουνίου, οι κίνδυνοι εξακολουθούν να υφίστανται
Τα στοιχεία του δείκτη τιμών PCE - ο προτιμώμενος μετρητής πληθωρισμού της Fed - υποχώρησε όπως αναμενόταν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Πέμπτης. Η ανάγνωση τροφοδότησε τις ελπίδες ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί τους επόμενους μήνες και θα δώσει στη Fed αρκετή ώθηση για να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο.

Ωστόσο, το εργαλείο CME Fedwatch έδειξε ότι οι traders αύξησαν ελαφρώς τις προσδοκίες τους για μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο, ενώ τα στοιχήματα σε αναμονή παρέμειναν σταθερά.

Σωρεία αξιωματούχων της Fed προειδοποίησαν επίσης ότι ο σταθερός πληθωρισμός θα οδηγήσει την κεντρική τράπεζα να μη βιάζεται να αρχίσει να χαλαρώνει την πολιτική - υποδεικνύοντας ότι τυχόν μελλοντικές ανοδικές εκτυπώσεις του πληθωρισμού είναι πιθανό να μειώσουν την προοπτική περικοπής του Ιουνίου.

Οι εκτυπώσεις του πληθωρισμού για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αναμένεται τώρα σε μεγάλο βαθμό να καθορίσουν την τροχιά των τιμών των πολύτιμων μετάλλων τους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι έχουν κινηθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες για τα επιτόκια των ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα αυξανόμενα επιτόκια έπληξαν τον χρυσό τα τελευταία δύο χρόνια καθώς το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο αυξήθηκε. Αυτή η ιδέα επιβάρυνε τα περισσότερα άλλα μέταλλα.

Ο χαλκός σε σίγαση μετά από μικτό PMI της Κίνας
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν ελαφρά την Παρασκευή μετά από ανάμεικτα οικονομικά μηνύματα από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού που έληξαν τον Μάιο υποχώρησαν στα 3,8453 δολάρια η λίβρα.

Τα επίσημα στοιχεία του δείκτη υπευθύνων αγορών από την Κίνα έδειξαν ότι ο μεταποιητικός τομέας της χώρας συρρικνώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο - μια τάση που προμηνύει άσχημα τη ζήτηση χαλκού.

Αλλά η μη μεταποιητική δραστηριότητα υποστηρίχθηκε από τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους, ενώ μια ιδιωτική έρευνα έδειξε επέκταση στον μεταποιητικό τομέα.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-close-to-breaking-above-2050-on-us-rate-hopes-3321075


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →