Οι τιμές του χρυσού έφτασαν σε υψηλά ρεκόρ πάνω από τα 2.350 δολάρια, ακόμη και με τις προβλέψεις μείωσης των επιτοκίων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν σε υψηλά ρεκόρ στο ασιατικό εμπόριο τη Δευτέρα, παρακάμπτοντας τα χαλαρά στοιχήματα για τις μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ, καθώς η ζήτηση για το κίτρινο μέταλλο παρέμεινε ανοδική εν όψει περισσότερων ενδείξεων για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ένα ράλι σε χρυσό συνεχίστηκε ακόμη και καθώς οι τεχνικοί δείκτες έδειξαν ότι το κίτρινο μέταλλο βρισκόταν ακριβώς σε υπεραγορασμένο έδαφος - ένα σενάριο που συνήθως υποδηλώνει περιορισμένες ανοδικές δυνατότητες.

Ωστόσο, ο χρυσός σποτ σημείωσε άλμα έως και 0,7% τη Δευτέρα σε υψηλό ρεκόρ των 2.353,81 δολαρίων ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο αυξήθηκαν κατά 0,8% στο υψηλό ρεκόρ των 2.372,45 δολαρίων ανά ουγγιά.

Ο χρυσός απορρίπτει τη χαλάρωση των στοιχημάτων μείωσης των επιτοκίων, τα στοιχεία ΔΤΚ αναμένονται
Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν καθώς το δολάριο έδειξε περιορισμένη αντίδραση σε μια έκρηξη της έκθεσης μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων για τον Μάρτιο.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, έδειξε ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ παρέμεινε ισχυρή. Ένα τέτοιο σενάριο δίνει στην Federal Reserve μικρή ώθηση για να ξεκινήσει νωρίς τη μείωση των επιτοκίων.

Αλλά το δολάριο έδειξε μικρή ισχύ μετά την μέτρηση, προσφέροντας στον χρυσό λίγο περισσότερο χώρο για να ωθήσει ψηλότερα. Η αβεβαιότητα σχετικά με τα επιτόκια στις ΗΠΑ παρέμεινε επίσης στο παιχνίδι εν όψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό του δείκτη τιμών καταναλωτή, που θα ανακοινωθούν αυτήν την Τετάρτη.

Οι έμποροι φάνηκαν να μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τα στοιχήματα ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια μόλις τον Ιούνιο, έδειξε το εργαλείο CME Fedwatch.

Αλλά η επιδείνωση των παγκόσμιων γεωπολιτικών ανησυχιών κράτησε επίσης ζωντανή τη ζήτηση για χρυσό. Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζει να μαίνεται, με νέα χτυπήματα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια να προκαλούν κάποιο συναγερμό.

Στη Μέση Ανατολή, οι ανησυχίες για έναν πόλεμο μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ παρέμειναν επίσης στο παιχνίδι, αν και το Ισραήλ φάνηκε να διεξάγει κάποιες ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Χαμάς στην Αίγυπτο.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,1% στα 941,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 1,&% στα 27,965 δολάρια η ουγγιά.

Η τιμή του χαλκού είναι χαμηλότερη από τα υψηλά 15 μηνών
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν ελαφρά τη Δευτέρα, σημειώνοντας ήπια άνοδο κερδών μετά την άνοδο στα υψηλά 15 μηνών την περασμένη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησαν 0,2% στα 9.333,50 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 4,2287 δολάρια η λίβρα.

Ο χαλκός ενισχύθηκε από μια σειρά θετικών οικονομικών αναγνώσεων από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα, που έδειξε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα ανακάμπτει.

Η προοπτική αυστηρότερων προμηθειών διυλισμένου χαλκού ενίσχυσε επίσης τις τιμές αφού κορυφαία κινεζικά διυλιστήρια σηματοδοτούσαν πιθανές περικοπές στην παραγωγή.

Περισσότερα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα, ιδιαίτερα στοιχεία για τον πληθωρισμό και το εμπόριο για τον Μάρτιο.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-hit-record-highs-above-2350-even-as-rate-cut-bets-ease-3368649


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →