Οι τιμές του χρυσού ανακάμπτουν μετά τις απώλειες λόγω του ΔΤΚ, κινούνται σε υψηλά ρεκόρ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν στο ασιατικό εμπόριο την Πέμπτη, αφού τα θερμότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έσυραν το κίτρινο μέταλλο απότομα εκτός ρεκόρ, αν και η ζήτηση για ασφαλή καταφύγιο και η αγορά της κεντρικής τράπεζας κράτησαν τις τιμές κοντά στα πρόσφατα κορυφαία.

Το κίτρινο μέταλλο υποχώρησε απότομα στο εμπόριο των ΗΠΑ την Τετάρτη, αφού τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από τον αναμενόμενο τον Μάρτιο, παραμένοντας σταθερός.

Η μέτρηση είδε επίσης το δολάριο να εκτινάσσεται στα υψηλά πέντε μηνών, πιέζοντας τις τιμές του χρυσού. Οι σποτ τιμές του κίτρινου μετάλλου υποχώρησαν 0,8% την Τετάρτη, αφού άγγιξαν υψηλά ρεκόρ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, ο χρυσός ανέκαμψε στο ασιατικό εμπόριο, καθώς τα σημάδια επίμονης οικονομικής αδυναμίας στην Κίνα οδήγησαν στην αύξηση της ζήτησης για το κίτρινο μέταλλο ως καταφύγιο.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 2.345,31 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο σημείωσαν άνοδο 0,6% στα 2.362,10 δολάρια η ουγγιά έως τις 00:17 ET (04:17 GMT). Οι τιμές spot παρέμειναν περίπου 20 $ μακριά από το υψηλό ρεκόρ των 2.365,34 $ που σημειώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι φόβοι για τα επιτόκια στις ΗΠΑ παρουσιάζουν κάποιους αντίθετους ανέμους στις τιμές του χρυσού
Ωστόσο, παρά την ανάκαμψη της Πέμπτης, οι προοπτικές για τον χρυσό ήταν τώρα κάπως θολές από την προοπτική υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των αμερικανικών επιτοκίων.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Μάρτιο, που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη, έδειξαν επίσης ότι οι αξιωματούχοι της Fed ανησυχούν περισσότερο για τον σταθερό πληθωρισμό και ζητούν περιοριστική νομισματική πολιτική.

Τα υψηλότερα επιτόκια αναμένεται να περιορίσουν τα περαιτέρω κέρδη σε χρυσό, δεδομένου ότι αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης σε χρυσούς. Τα στοιχεία της Τετάρτης είδαν τους επενδυτές να μειώνουν τις προσδοκίες τους για μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch.

Αλλά από την άλλη πλευρά, το κίτρινο μέταλλο βλέπει αυξημένη ζήτηση για ασφαλές καταφύγιο εν μέσω φόβων για επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες στην Ασία και σε άλλες αναδυόμενες αγορές παρατηρήθηκαν να αυξάνουν τα αποθέματά τους σε χρυσό τους τελευταίους μήνες, γεγονός που εν μέρει αύξησε τις τιμές. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αγόρασε χρυσό για 17ο συνεχόμενο μήνα, έδειξαν πρόσφατα στοιχεία, αντανακλώντας την αυξημένη αποστροφή κινδύνου.

Η οικονομία της Κίνας συνέχισε επίσης να παραμένει αδύναμη, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν μια σταθερή αποπληθωριστική τάση στη χώρα.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα ανέκαμψαν επίσης από τις απώλειες μιας νύχτας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 980,85 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σταθεροποιήθηκαν στα 28,043 δολάρια η ουγγιά.

Ο χαλκός ανακτά λίγο έδαφος, αλλά η Κίνα φοβάται στο παιχνίδι
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν επίσης από τις απώλειες μιας νύχτας, αν και τα κέρδη περιορίστηκαν από τα ασθενή οικονομικά στοιχεία από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου αυξήθηκαν 0,2% στα 9.430 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,3% στα 4,2897 δολάρια η λίβρα.

Και τα δύο συμβόλαια παρέμειναν κάτω από τις πρόσφατες κορυφές 15 μηνών μετά από ασθενή στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα. Ο πληθωρισμός εργοστασίων συρρικνώθηκε για 18ο συνεχόμενο μήνα.

Ωστόσο, εξακολουθούν να διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των πρόσφατων κερδών, με την ελπίδα ότι οι περικοπές παραγωγής από τα κινεζικά διυλιστήρια θα ενισχύσουν τις αγορές χαλκού φέτος.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-rebound-after-cpidriven-losses-record-highs-close-3374143


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →