Οι τιμές του χρυσού αυξάνονται στα 2.400 δολάρια καθώς τα στοιχήματα μείωσης επιτοκίων αυξάνονται πριν από τα στοιχεία μισθοδοσίας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν στο ασιατικό εμπόριο την Παρασκευή, πλησιάζοντας σε βασικά υψηλά, καθώς τα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυξήθηκαν εν αναμονή των βασικών στοιχείων μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Το κίτρινο μέταλλο ορίστηκε για εβδομαδιαία κέρδη καθώς μια σειρά της εβδομάδας οι οικονομικές αναγνώσεις των ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο. Αυτή η ιδέα ώθησε το δολάριο σε χαμηλά δύο μηνών.

Οι μειώσεις των επιτοκίων από την Τράπεζα του Καναδά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενίσχυσαν επίσης την αισιοδοξία για χαλαρότερη νομισματική πολιτική, η οποία ωφελεί τις αγορές μετάλλων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 2.386,55 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Αύγουστο σημείωσαν άνοδο 0,6% στα 2.405,40 δολάρια η ουγγιά στις 00:59 ET (04:59 GMT).

Ο χρυσός κατευθύνεται για εβδομαδιαία κέρδη, αναμένονται μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων
Ο χρυσός σποτ επρόκειτο να προσθέσει περίπου 2,6% αυτή την εβδομάδα, καθώς οι ήπιες αναγνώσεις για την οικονομία των ΗΠΑ - ιδιαίτερα οι προσδοκίες της αγοράς εργασίας - τροφοδοτούσαν τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων.

Οι μετρήσεις ήρθαν λίγες μέρες πριν από τα βασικά στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τα οποία αναμένεται αργότερα την Παρασκευή, και πρόκειται να προσφέρουν πιο οριστικά στοιχεία για τον τομέα της εργασίας και τα επιτόκια.

Τα στοιχεία μισθοδοσίας έρχονται επίσης ενόψει της συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια στατικά. Ωστόσο, οποιαδήποτε σήματα σχετικά με τη νομισματική πολιτική θα παρακολουθούνται στενά, ειδικά στον απόηχο της ψύχρας των οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, αλλά ήταν έτοιμοι για μικτή εβδομαδιαία απόδοση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πλατίνας σημείωσαν άνοδο 0,3% σε 1.014,40 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού αυξήθηκαν 0,8% στα 31,622 δολάρια η ουγγιά.

Η πλατίνα υποχώρησε 2,6%, ενώ το ασήμι σημείωσε άνοδο σχεδόν 4% αυτή την εβδομάδα.

Οι τιμές του χαλκού μειώθηκαν, αλλά τα δεδομένα της Κίνας προσφέρουν κάποια υποστήριξη
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού υποχώρησαν την Παρασκευή και σημείωσαν πτώση από τα υψηλά ρεκόρ τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ωστόσο, τα θετικά στοιχεία για τις κινεζικές εισαγωγές παρουσίασαν κάποιες θετικές τάσεις για το κόκκινο μέταλλο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αναφοράς στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου υποχώρησαν 0,3% στα 10.116,50 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενός μήνα μειώθηκαν 0,4% στα 4,6532 δολάρια η λίβρα.

Τα στοιχεία από την Κίνα έδειξαν την Παρασκευή ότι ενώ οι συνολικές εισαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, οι εισαγωγές χαλκού αυξήθηκαν 2,6% σε ετήσια βάση.

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, αντανακλώντας την ισχυρή βιομηχανική παραγωγή και τη ζήτηση στο εξωτερικό.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-rise-towards-2400-as-rate-cut-bets-grow-before-payrolls-data-3475031


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →