Οι τιμές του χρυσού περιορισμένες λόγω φημών για μείωση των επιτοκίων, ο χαλκός κοντά στο χαμηλό ενός μήνα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν στο ασιατικό εμπόριο την Τετάρτη, αλλά παρέμειναν σε ένα εύρος που παρατηρείται για σχεδόν δύο εβδομάδες εν μέσω συνεχιζόμενων εικασιών για το πότε η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού έφθασαν σε χαμηλό σχεδόν ενός μηνός, εξαλείφοντας το μεγαλύτερο μέρος της πορείας σε υψηλά ρεκόρ έως τον Μάιο, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Ο χρυσός είδε κάποια ανάπαυλα καθώς το δολάριο βυθίστηκε στα χαμηλά δύο μηνών αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, το δολάριο παρουσίασε μια ήπια ανάκαμψη την Τετάρτη.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,4% στα 2.337,35 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Αύγουστο αυξήθηκαν 0,4% στα 2.357,05 δολάρια η ουγγιά στις 00:46 ET (04:46 GMT). Ωστόσο, ο χρυσός σποτ παρέμεινε ακριβώς μέσα στο εύρος των 2.300 δολαρίων έως 2.350 δολαρίων η ουγγιά που παρατηρήθηκε για σχεδόν δύο εβδομάδες, ένα εύρος στο οποίο εισήλθε μετά την πτώση από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν τον Μάιο.

Ο χρυσός είναι περιορισμένος εν μέσω εικασιών για μείωση των επιτοκίων
Οι έμποροι παρέμειναν επιφυλακτικοί όσον αφορά τα μεγάλα στοιχήματα στο κίτρινο μέταλλο, ακόμη και όταν μια παρτίδα αδύναμων οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ τροφοδότησε αυξημένες εικασίες ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Σε αυτήν την ιδέα προστέθηκαν τα αδύναμα στοιχεία ανοίγματος θέσεων εργασίας την Τρίτη, που έρχονται λίγες μέρες μετά τα αδύναμα στοιχεία δεικτών από τους υπεύθυνους αγορών και την υποβάθμιση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Το εργαλείο CME Fedwatch έδειξε στους επενδυτές να αυξάνουν σταθερά τα στοιχήματά τους σε μια μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, οι αγορές εξακολουθούσαν να είναι προσεκτικές, με τα στοιχεία μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που αναμένονται την Παρασκευή να παρέχουν πιο οριστικά στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Η Fed πρόκειται επίσης να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται ευρέως να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά εν μέσω κολλώδους πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα ήταν επίσης ασταθή την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας υποχώρησαν 0,2% στα 995,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου σημείωσαν άνοδο 0,8% στα 29,863 δολάρια η ουγγιά, αφού και τα δύο μέταλλα σημείωσαν απότομες απώλειες την Τρίτη.

Ο χαλκός κοντά σε χαμηλό 1 μήνα καθώς οι οικονομικές προοπτικές επιδεινώνονται
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού αναφοράς στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου αυξήθηκαν ελαφρά στα 9.975,50 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενός μήνα αυξήθηκαν στα 4,5497 δολάρια η λίβρα.

Και τα δύο συμβόλαια ήταν κοντά στα πιο αδύναμα επίπεδά τους σε ένα μήνα, αφού εξάλειψαν σε μεγάλο βαθμό όλα τα κέρδη τους τον Μάιο, όταν είχαν φτάσει για λίγο σε υψηλά ρεκόρ.

Το αίσθημα για τον χαλκό επιδεινώθηκε καθώς οι μέτριες οικονομικές αναγνώσεις από τις ΗΠΑ και την Κίνα προκάλεσαν ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, η οποία προμηνύει άσχημα τη ζήτηση χαλκού.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-rangebound-amid-rate-cut-speculation-copper-near-1mth-low-3470919


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →