Οι τιμές του χρυσού αυξάνονται λόγω των αδύναμων στοιχείων των ΗΠΑ. Αναμένεται πληθωρισμός PCE

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο στο ασιατικό εμπόριο την Παρασκευή, καθώς τα σημάδια ψύχωσης της αμερικανικής οικονομίας τροφοδότησε κάποια ζήτηση για το κίτρινο μέταλλο, αν και τα κέρδη ήταν περιορισμένα εν αναμονή περισσότερων συνθηκών μείωσης των επιτοκίων από τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Το κίτρινο μέταλλο ήταν επίσης έτοιμο για απότομες εβδομαδιαίες απώλειες μετά την πτώση από σχεδόν υψηλά ρεκόρ τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, καθώς οι έμποροι υποτίμησαν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες για πρόωρες μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.335,86 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο αυξήθηκαν 0,2% στα 2.335,68 δολάρια η ουγγιά έως τη 01:00 ET (05:00 GMT).

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν κάποια ανακούφιση μετά την πτώση του δολαρίου, ακολουθώντας τα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Ωστόσο, αυτή η ανακούφιση περιορίστηκε καθώς ο ισχυρότερος δείκτης τιμών του ΑΕΠ οδήγησε τους επενδυτές να υποτιμούν περαιτέρω τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο χρυσός ορίστηκε για εβδομαδιαία απώλεια καθώς τα δεδομένα PCE πλησιάζουν

Οι τιμές spot επρόκειτο να χάσουν 2% αυτή την εβδομάδα, καθώς επέκτεινε την πτώση από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν νωρίτερα τον Απρίλιο. Οι τιμές είχαν αγγίξει υψηλά ρεκόρ περίπου 2.430 δολαρίων η ουγγιά.

Ένα βασικό σημείο πίεσης στον χρυσό ήταν το χαμηλότερο ασφάλιστρο κινδύνου λόγω αναταραχών στη Μέση Ανατολή, καθώς ο πόλεμος Ιράν-Ισραήλ απέτυχε να υλοποιηθεί.

Αλλά η μεγαλύτερη πηγή απωλειών του χρυσού ήταν τα μειωμένα στοιχήματα ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια. Το εργαλείο CME Fedwatch έδειξε ότι οι έμποροι περίμεναν μόνο ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια μέχρι τον Σεπτέμβριο ή το τέταρτο τρίμηνο.

Αυτό έθεσε στο επίκεντρο τα επερχόμενα δεδομένα δείκτη τιμών PCE. Η ένδειξη είναι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed και είναι πιθανό να επηρεάσει τις προοπτικές της κεντρικής τράπεζας.

Τα υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προοιωνίζονται άσχημα για τον χρυσό, δεδομένου ότι αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης στο κίτρινο μέταλλο.

Άλλα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, αλλά παρουσίασαν επίσης απότομες απώλειες για την εβδομάδα. Τα Platinum Futures σημείωσαν άνοδο 0,6% στα 931,25 $ η ουγγιά, ενώ τα Silver Futures σημείωσαν άνοδο 0,9% 27,60 $ η ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού ανακάμπτουν στα υψηλά 2 ετών, σύμφωνα με τη συμφωνία BHP-Anglo
Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού κεφαλαιοποιήθηκαν από το ασθενέστερο δολάριο και ανέκαμψαν στα υψηλά δύο ετών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τριών μηνών στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου αυξήθηκαν 0,8% στα 9.983,50 δολάρια ο τόνος, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού ενός μήνα αυξήθηκαν 0,7% στα 4,5745 δολάρια η λίβρα.

Το Focus βρισκόταν τώρα σε προσφορά σχεδόν 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κορυφαία εταιρεία εξόρυξης BHP Group Ltd (ASX:BHP) για τη μικρότερη εταιρεία εξόρυξης χαλκού Anglo American PLC (LON:AAL), η οποία θα μπορούσε δυνητικά να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης χαλκού στον κόσμο. Αλλά οι αναφορές έδειξαν ότι το διοικητικό συμβούλιο της Anglo απέρριψε σε μεγάλο βαθμό την προσφορά.

Η προοπτική πιο σφιχτών αγορών παρέμεινε στο παιχνίδι αφού τα κινεζικά διυλιστήρια χαλκού σηματοδοτούσαν περικοπές στην παραγωγή. Οι αυστηρότερες κυρώσεις της Δύσης στις ρωσικές εξαγωγές μετάλλων προανήγγειλαν επίσης αυστηρότερες αγορές.

 

Disclaimer: Το συγκεκριμένο άρθρο είναι προϊόν αυτόματης μετάφρασης από πρωτότυπη σημερινή δημοσίευση του investing.com

https://www.investing.com/news/commodities-news/gold-prices-edge-higher-on-weak-us-data-pce-inflation-awaited-3400070


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →