Ο χρυσός υποχώρησε την Πέμπτη το πρωί στην Ασία.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε την Πέμπτη το πρωί στην Ασία, παραμένοντας κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο εβδομάδων. Η ενίσχυση του Δείκτη Futures Index συνέβαλε στις απώλειες του κίτρινου μετάλλου, ενώ οι επενδυτές περιμένουν επίσης την τελευταία απόφαση πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού μειώθηκαν κατά 0,21% στα 1.789,75 δολάρια στις 12:18 π.μ. ώρα Ελλάδας (4:18 π.μ. GMT) μετά τα 1.781,30 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Αυγούστου, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, ενισχύθηκε την Πέμπτη.

Η ΕΚΤ θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση αργότερα εντός της ημέρας, όπου αναμένεται ευρέως ότι θα αρχίσει να μειώνεται τα περιουσιακά στοιχεία διατηρώντας σταθερή την υποστήριξη στα επόμενα χρόνια.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα του Καναδά διατήρησε το ενδιαφέρον της σταθερό στο 0,25% καθώς εξέδωσε την πολιτική της την Τετάρτη.

Το επίκεντρο των επενδυτών είναι τώρα στο αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα περιουσιακά στοιχεία εντός του έτους μετά από μια απογοητευτική έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων του COVID-19 στη χώρα συνεχίζει επίσης να προκαλεί ανησυχία.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα κινεζικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ίδια ημέρα ανέφεραν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,1% σε μηνιαία βάση και 0,8% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο. Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 9,5% σε ετήσια βάση.

Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια αγορά πλατίνας θα είναι πλεονασματική φέτος καθώς η προσφορά ορυχείων αυξάνεται και η ζήτηση επενδύσεων μειώνεται, προβλέπει την Πέμπτη το Παγκόσμιο Συμβούλιο Επενδύσεων Πλατίνας (WPIC).

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, η πλατίνα μειώθηκε κατά 0,4% και ο άργυρος μειώθηκε κατά 0,1%. Το Palladium σημείωσε πτώση 0,2% στα 2.245,89 δολάρια, αφού έφτασε τα 2.213,95 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Φεβρουαρίου, την Τετάρτη.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →