Ο χρυσός και το ασήμι κατευθύνονται με θετική νότα στο τέλος της εβδομάδας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι κατευθύνονται με θετική νότα στο τέλος της εβδομάδας. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται 0,50% υψηλότερα και μετακινείται ξανά πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1800 $/oz. Το ασήμι είναι 0,70% υψηλότερα και διαπραγματεύεται στα 24,20 $/ουγκιά. Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, ο χαλκός αυξήθηκε κατά 1,20% και το WTI σημείωσε άνοδο 1%.

Εξετάζοντας το συναίσθημα κινδύνου στην περιοχή της Ασίας, τα Nikkei 225 (1,16%), ASX (0,50%) και Shanghai Composite (0,49%) κινήθηκαν υψηλότερα. 

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης του δολαρίου έχει μειωθεί οριακά, αλλά ο μεγαλύτερος κινητήρας ήταν το NZD/USD (0,24%). Τα νομίσματα των βασικών εμπορευμάτων όλα είχαν καλή απόδοση μέσα στη νύχτα. Το BTC/USD επέστρεψε ελαφρώς μετά την πρόσφατη πτώση και διαπραγματεύεται στα 46,670 $/ουγκιά.

Κοιτάζοντας τις κύριες ειδήσεις, τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι οι πρόεδροι Σι και Μπάιντεν είχαν μια ευρεία, ειλικρινή ομιλία. Αναφέρθηκε ότι ο Μπάιντεν και ο Σι έχουν την ικανότητα να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους χωρίς να κάνουν διαλέξεις.

Η κινεζική κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι ο πρόεδρος Σι θέλει βελτιωμένες εμπορικές σχέσεις με τις χώρες της ASEAN.

Ηνωμένο Βασίλειο μηνιαίο ΑΕΠ +0,1% έναντι +0,6% m/m αναμενόταν.

Τελικός ΔΤΚ Γερμανίας Αυγούστου +3,9% έναντι +3,9% ετησίως προκαταρκτικά.

Ο Holzmann της ΕΚΤ είπε ότι το PEPP θα πρέπει να τελειώσει το επόμενο έτος εάν οι οικονομικές συνθήκες παραμείνουν ευνοϊκές.

Στα υπόλοιπα σημεία της συνόδου περιλαμβάνονται το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου, την απόφαση για τα ρωσικά επιτόκια, τις συνεδριάσεις του Eurogroup, το PPI των ΗΠΑ, την αλλαγή της απασχόλησης στον Καναδά και θα μπορούσαμε επίσης να ακούσουμε τη Λαγκάρντ και τον Elderson της ΕΚΤ, και τους  Mester και  Daly της Fed.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →