Week ahead - Ράλι ή selloff την επόμενη εβδομάδα; 

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός για άλλη μια φορά απέτυχε να ξεπεράσει το επίπεδο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά, αλλά ένας οδηγός που διαρκεί μπορεί να βγάλει το πολύτιμο μέταλλο από το εύρος συναλλαγών του, σύμφωνα με τους αναλυτές.


Πολλοί ειδικοί στον χώρο προειδοποιούν τους επενδυτές για πιθανό ξεπούλημα στις αμερικανικές μετοχές και ίσως να είναι αυτό που χρειάζεται ο χρυσός αυτό το φθινόπωρο.

Οι Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, Citigroup Inc. και Bank of America Corp. είναι όλοι νευρικοί για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι οι αποτιμήσεις γίνονται ακραίες.

Η Deutsche Bank AG προσχώρησε στις άλλες τράπεζες στα τέλη αυτής της εβδομάδας με ένα μήνυμα ότι υπάρχει κίνδυνος διόρθωσης της αγοράς, επικαλούμενη αποτιμήσεις μετοχών που έχουν αυξηθεί σε περίπου 21 φορές τα κέρδη.

Η αστάθεια στον χώρο των μετοχών μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεται ο χρυσός αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο ανώτερος στρατηγικός βασικών προϊόντων της Bloomberg Intelligence, Mike McGlone. "Ένας περιοριστικός κλωβός τιμής χρυσού και έλξη βαρύτητας γύρω στα 1.800 δολάρια η ουγγιά είναι παρόμοια με μοτίβα που εμφανίστηκαν προηγουμένως πριν από την επιστροφή σε μια πιο διαρκή ανοδική πορεία. Το νέο ψηφιακό αποθεματικό Bitcoin μπορεί να εμποδίζει το παλιό αναλογικό, αλλά βλέπουμε και τα δύο να συνεχίζουν να προχωρούν. Κάποια ταλάντευση στις μετοχές μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης », είπε.

Ακόμα και μια μικρή ανησυχία στην αμερικανική αγορά μετοχών θα μπορούσε να είναι αρκετή για να προχωρήσει το πολύτιμο μέταλλο, πρόσθεσε ο McGlone.

"Απλώς κάποια ανατροπή στην πιο απότομη έκπτωση χρυσού στον S&P 500 από το 2005 μπορεί να υποδηλώνει μια σπίθα για να σπάσει το μέταλλο από το κλουβί του στην αγορά ταύρων. Ο λόγος χρυσού προς S & P 500 έχει πέσει κάτω από το ακραίο από περίπου πριν από τρία χρόνια. έσπασε το χρυσό από την έλξη της βαρύτητας γύρω στα 1.270 δολάρια η ουγγιά προς το ρεκόρ του ύψους περίπου 2.075 δολαρίων το 2020. Περίπου 1.800 δολάρια είναι η τιμή κλειδώματος από τον Ιούλιο του 2020 », είπε. "Όταν οι μετοχές τελικά επανέλθουν λίγο, ο χρυσός είναι ο κύριος δικαιούχος, όπως βλέπουμε".

Υπό το φως αυτής της δυνητικής αστάθειας της αγοράς και λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα επίπεδα συναλλαγών του χρυσού, είναι απίθανο το πολύτιμο μέταλλο να έχει περισσότερες πωλήσεις, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BMO Capital Markets για την έρευνα βασικών προϊόντων Colin Hamilton.

"Αυτή εξακολουθεί να είναι μια πολύ καλή τιμή χρυσού. Παρά την πτώση ~ 6,5% μέχρι σήμερα, οι τιμές του χρυσού σταθεροποιήθηκαν γύρω στα 1.800 δολάρια/ουγκιά, εν μέσω της επιβραδυνόμενης οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, των συνεχιζόμενων περιορισμών που σχετίζονται με το Delta και, προς το παρόν, η τελευταία ομιλία του Jackson Hole και τα NFPS του Αυγούστου έχασε τους φόβους μιας πρώιμης Fed που οδεύει προς μειώση », δήλωσε ο Hamilton. "Με αρνητικές πραγματικές αποδόσεις, υψηλές γεωπολιτικές εντάσεις και δυνατότητες ευρύτερης αστάθειας της αγοράς, βλέπουμε ότι η πιθανότητα απότομης διόρθωσης του χρυσού (αλά 2013) είναι σχετικά χαμηλή".

Εν τω μεταξύ, ωστόσο, ο χρυσός συνεχίζει να υφίσταται μια σειρά απογοητεύσεων, συμπεριλαμβανομένης της ανατροπής αυτής της εβδομάδας από το επίπεδο των 1.830 δολαρίων την ουγγιά, δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής για μέταλλα της MKS PAMP GROUP, Nicky Shiels.

"Ο χρυσός ήταν απλώς μια συναλλαγή συσχέτισης με τα επιτόκια και τις τάσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Είναι ένα θύμα της πορείας της ελάχιστης αντίστασης των δολαρίων/επιτοκίων, καθώς και τα δύο είναι υψηλότερα σε μια πτώση της Fed", σημείωσε ο Shiels. «Ο χρυσός εξακολουθεί να αδυνατεί να αξιοποιήσει διαρθρωτικά θέματα (απειλή επίμονου/διαφυγόντος πληθωρισμού, κίνδυνος λάθους στην πολιτική της Fed, ασταθείς τροχιά του χρέους των ΗΠΑ, ή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, η ανάγκη /ρόλο που διαδραματίζουν τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία σε χαρτοφυλάκια κλπ). "

Πολλοί αναλυτές παραμένουν ουδέτεροι βραχυπρόθεσμα, επισημαίνοντας ότι ο χρυσός θα παραμείνει περιορισμένος, εκτός αν μπορεί να ανέβει πάνω από τα 1.830 δολάρια η ουγγιά ή να πέσει κάτω από τα 1.800 δολάρια η ουγγιά.

"Την επόμενη εβδομάδα, ο χρυσός αγκυροβολείται γύρω στα 1.800 $. Η ιστορία δεν είναι στον ορίζοντα μιας εβδομάδας αλλά πιθανώς στον ορίζοντα των τριών μηνών. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι προσδοκίες για ανάπτυξη θα μειωθούν και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό θα παραμείνουν. θα είναι ένα καλό περιβάλλον για τον χρυσό », δήλωσε ο στρατηγός βασικών προϊόντων της TD Securities, Ντάνιελ Γκάλι.

Υπάρχει ένα φράγμα στην αγορά του χρυσού αυτή τη στιγμή, εν μέρει λόγω της μείωσης των προσδοκιών της Federal Reserve, δήλωσε ο ανώτερος στρατηγικός αγοραστής της RJO Futures, Frank Cholly.

"Είμαστε ακόμη περιορισμένοι. Η αγορά δεν κατάφερε να κινηθεί πάνω από $ 1,825-1830 $. Αυτή τη στιγμή, οι έμποροι χρυσού δεν τους αρέσει η ιδέα της Fed να μειώνει νωρίτερα παρά αργότερα. Κάποια στιγμή, η Fed θα χρειαστεί αρχίσει να εξομαλύνει τα επιτόκια. Αλλά τόσο οι αγορές ιδίων κεφαλαίων όσο και οι αγορές χρυσού εξαρτώνται από τη Fed για να είναι εκεί. Αυτό είναι το κατώτατο όριο κάτω από την αγορά. Όταν αρχίσουμε να υποχωρούμε και να μειώνουμε, και οι δύο αγορές δεν πρόκειται να τους αρέσει στην αρχή », είπε ο Cholly .

Επιπλέον, κάθε φορά που ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ ανεβαίνει πάνω από το 93, ο χρυσός δυσκολεύεται, πρόσθεσε ο Cholly. "Εάν η αγορά δεν φτάσει κάτω από τα 1.780 $ ή πάνω από τα 1.830 $, είμαι ουδέτερος", είπε.

Αλλά μόλις η αγορά συνειδητοποιήσει ότι ο πληθωρισμός είναι εδώ για να μείνει, ο χρυσός θα έχει μια άλλη ευκαιρία στα 2,00 δολάρια η ουγγιά, δήλωσε ο Τσόλι. «Βρίσκομαι στο στρατόπεδο που πιστεύει ότι ο πληθωρισμός είναι εδώ μακροπρόθεσμα και ότι θα φτάσει στο σημείο να ξεφύγει προτού η Fed μπορέσει να το κυριαρχήσει. Και σε κάποιο σημείο, ο χρυσός θα το καταλάβει και θα αρχίσει να κινείται ψηλότερα. Τότε είναι που θα μπορούσαμε να δούμε ένα δευτερεύον ράλι άνω των $ 2.000 », είπε.

Δεδομένα για παρακολούθηση

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στους δείκτες ΔΤΚ των ΗΠΑ την Τρίτη και τα στοιχεία λιανικής των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Άλλα βασικά σύνολα δεδομένων θα περιλαμβάνουν τον δείκτη κατασκευής της Τετάρτης NY Empire State μαζί με τη βιομηχανική παραγωγή και τις απαιτήσεις ανεργίας της Πέμπτης με τον δείκτη κατασκευής της Φιλαδέλφειας Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →