Ο χρυσός υποχώρησε την Παρασκευή και βρισκόταν σε τροχιά για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τα μέσα Νοεμβρίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε την Παρασκευή και βρισκόταν σε τροχιά για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τα μέσα Νοεμβρίου, καθώς αρκετές κεντρικές τράπεζες έδειξαν αυτή την εβδομάδα ότι απαιτούνται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για τον περιορισμό των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,1% στα 1.775,50 δολάρια ανά ουγκιά, στις 08.14 π.μ. Υποχώρησε περίπου 1% για την εβδομάδα, έχοντας φτάσει σε χαμηλό μίας εβδομάδας την προηγούμενη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 1.789,00 δολάρια.

Οι τιμές του χρυσού αντέδρασαν στη μεγάλη άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα των επιθετικών μηνυμάτων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε την Πέμπτη τα βασικά της επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα και έδειξε ότι είναι πιθανές περισσότερες αυξήσεις, μια κίνηση παρόμοια με αυτές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η Fed είχε αυξήσει τα επιτόκια την Τετάρτη κατά 50 μονάδες βάσης όπως αναμενόταν, αλλά ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell είπε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο έτος, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ύφεση.

Παρόλο που ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση έναντι του υψηλότερου πληθωρισμού και ασφαλής αποθήκευση αξίας σε περιόδους αβεβαιότητας, τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

Εν τω μεταξύ, η Ινδία αύξησε τις βασικές τιμές εισαγωγής χρυσού και αργύρου αργά την Πέμπτη. Η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργύρου στον κόσμο και ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής χρυσού.

Το ασήμι υποχώρησε 2% στα 22,60 δολάρια ανά ουγκιά και υποχώρησε περίπου 3,8% μέχρι στιγμής για την εβδομάδα. Η πλατίνα έχασε 1,5% στα 991 δολάρια. Το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.790 δολάρια μετά από πτώση άνω του 8% στην προηγούμενη συνεδρίαση και κατευθυνόταν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σε δύο μήνες.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →