Ο χρυσός υποχώρησε τη Τρίτη καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις τοποθετήσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε τη Τρίτη καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις τοποθετήσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν πτώση 0,15% στα 1.836 $ στις 7:29 μ.μ.. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε το πρωί της Τρίτης.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν, διατηρώντας τις τιμές του χρυσού υπό έλεγχο.

«Η αγορά (χρυσού) είναι σφιχτή καθώς, μετά από μια ιστορική εβδομάδα για τις παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα μπορέσουν να εξηγήσουν το σκεπτικό πίσω από τις αποφάσεις τους αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management, Stephen Innes.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων από το 1994 για να τιθασεύσει τον καυτό πληθωρισμό, ενώ ακολούθησαν ορισμένες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

«Ενώ ο δρόμος δεν περιμένει από τον Πάουελ να εφεύρει εκ νέου τον τροχό της πολιτικής, θα μπορούσαμε να περιμένουμε από αυτόν να ενισχύσει την ιδέα ότι η Fed βρίσκεται σε λειτουργία που εξαρτάται από τα δεδομένα. Ως εκ τούτου, ο χρυσός και κάθε περιουσιακό στοιχείο ευαίσθητο στα επιτόκια θα υπόκεινται σε γενικό κίνδυνο», πρόσθεσε ο Innes.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ πρόκειται να καταθέσει στη Γερουσία και τη Βουλή την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,81%. Η πλατίνα κέρδισε 1,08% ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 2,13%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →