Ο χρυσός αντιδρά ανοδικά τη Τετάρτη, καθώς το δολάριο ΗΠΑ σταθεροποιήθηκε εν όψει της διήμερης κατάθεσης της προεδρίας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός αντιδρά ανοδικά τη Τετάρτη, καθώς το δολάριο ΗΠΑ σταθεροποιήθηκε εν όψει της διήμερης κατάθεσης της προεδρίας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όπου οι επενδυτές αναμένουν να αναζητήσουν περισσότερες ενδείξεις για τις νομισματικές πολιτικές.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού κερδίζουν 0,62% στα 1.841 δολάρια στις 17:23 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, σημείωσε άνοδο το πρωί της Τετάρτης, μειώνοντας τη ζήτηση για το χρυσό.

«Ο χρυσός είναι ικανοποιημένος να διαπραγματεύεται αντιστρόφως προς το δολάριο ΗΠΑ σε μια πλάγια διακύμανση αυτή τη στιγμή και θα χρειαστούμε μια μεγάλη κατευθυντική κίνηση από το δολάριο για να το αλλάξουμε αυτό», δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής του OANDA, Τζέφρι Χάλεϊ.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell θα ξεκινήσει μια διήμερη κατάθεση στο Κογκρέσο αργότερα μέσα στην ημέρα, με τους επενδυτές να αναζητούν περισσότερες ενδείξεις για το εάν η Fed επιφυλάσσει μια νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

«Αν ο Πάουελ είναι επιθετικός απόψε, θα μπορούσαμε να δούμε άλλη μια περίοδο ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ καθώς οι αποδόσεις θα αυξάνονται ξανά. Αυτό θα ωθούσε το χρυσό χαμηλότερα. Διαφορετικά, προβλέπω μάλλον ελάχιστο αντίκτυπο», πρόσθεσε ο Halley.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για μια οικονομική ύφεση συνέχισαν να επιβαρύνουν την αγορά, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TESLA, Έλον Μασκ να προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς ύφεση.

Κοιτάζοντας το μέλλον, ο χρυσός μπορεί να δοκιμάσει την υποστήριξη στα 1.821 δολάρια ανά ουγκιά, με μεγάλη πιθανότητα να σπάσει κάτω από αυτό το επίπεδο και να πέσει στα 1.812 δολάρια, σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή του Reuters, Wang Tao.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι μετά από μια πρωινή βουτιά 1,60% υποχωρεί 0,51%. Η πλατίνα υποχώρησε 0,96% ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,66%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →