Ο χρυσός υποχώρησε τη Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε τη Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων, αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι πλήρως δεσμευμένη να μειώσει τις τιμές.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχώρησαν 0,16% στα 1.835 $ στις 16:22 μ.μ.. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, σημείωσε άνοδο το πρωί της Πέμπτης.

Οι επενδυτές αναμένουν επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων μετά την κατάθεση του προέδρου της Fed στη Γερουσία. Ο Πάουελ δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν θα απέκλειε μια αύξηση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα των τιμών.

«Με τον πρόεδρο της Fed να επισημαίνει χθες ότι οι αυξήσεις 1% είναι μια πραγματική πιθανότητα, είναι μια υπενθύμιση αυτής της συνεχούς πίεσης στις τιμές του χρυσού από τα αυξανόμενα επιτόκια», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής στρατηγικής της Tiger Brokers, Michael McCarthy.

Ο Πάουελ πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή αργότερα μέσα στην ημέρα.

«Ο χρυσός αναμένεται να ακολουθήσει το υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων προς τα κάτω. Είναι πιο πιθανό ο χρυσός να διαπραγματευτεί κάτω από τα 1.800 δολάρια/ουγκιά τις επόμενες δύο εβδομάδες παρά όχι», δήλωσε ο Michael Langford, διευθυντής στην εταιρική συμβουλευτική AirGuide.

«Ο χρυσός είναι το crypto για τους "Baby Boomers", δεν έχει ουσιαστική βιομηχανική χρήση και είναι ένα ψυχολογικό απόθεμα αξίας με τον ίδιο τρόπο που ήταν το crypto για τη νεότερη γενιά».

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,51% στα 21,35 δολάρια. Η πλατίνα σημειώνει πτώση 0,65% στα 927 δολάρια ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1,06% στα 1963 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →