Ο χρυσός υποχώρησε τη Παρασκευή, αν και οι φόβοι για την ανάπτυξη φαίνεται να αμβλύνονται.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε τη Παρασκευή, αν και οι φόβοι για την ανάπτυξη φαίνεται να αμβλύνονται.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωσαν πτώση 0,01% στα 1.739,60 $ στις 15:17 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε το πρωί της Παρασκευής.

Οι τιμές του χρυσού έχουν χάσει περίπου 3,7% αυτή την εβδομάδα. Είναι πιθανό να είναι η τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση τους και η χειρότερη από τα μέσα Μαΐου.

Οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησαν την Παρασκευή, δίνοντας ένα χέρι στο χρυσό που δεν αποδίδει.

Οι αρχικές αιτήσεις για ανεργία στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στις 235.000 την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας ότι η ζήτηση για εργασία μειώνεται, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εφαρμόζει αυστηρότερες νομισματικές πολιτικές.

Οι διοικητές της Federal Reserve των ΗΠΑ Κρίστοφερ Γουόλερ και ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ υποστήριξαν την Πέμπτη την ανάγκη για περιοριστική πολιτική για τη μείωση των ραγδαίων τιμών, αλλά πρότειναν ότι οι ΗΠΑ μπορούν ακόμα να αποτρέψουν μια ύφεση.

Ενισχύοντας το κλίμα της αγοράς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει πιθανούς δασμούς των ΗΠΑ σε κινεζικά προϊόντα σε μια συνάντηση με συμβούλους αργότερα εντός της ημέρας.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,29%. Η πλατίνα υποχώρησε 0,17%, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,26%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →