Ο χρυσός σημείωσε άνοδο τη Πέμπτη καθώς το αμερικανικό δολάριο σταμάτησε να πάρει ανάσες

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο τη Πέμπτη καθώς το αμερικανικό δολάριο σταμάτησε να πάρει ανάσες μετά από άνοδο στα υψηλά 20 ετών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξήθηκαν κατά 0,35% στα 1.744 $ έως τις 17:54 μ.μ.. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, κινείται αρνητικά το πρωί της Πέμπτης.

«Με την ορμή στραμμένη προς τα κάτω, οι αγοραστές της βουτιάς προσπαθούν ουσιαστικά να πιάσουν ένα μαχαίρι που πέφτει», δήλωσε ο Matt Simpson, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο City Index.

«Τα 1.721 και τα 1.700 δολάρια είναι πιθανά επίπεδα υποστήριξης για τους ταύρους για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν είσοδο.. αλλά μέχρι να φτάσει το δολάριο στην κορυφή, η πιθανότητες είναι εναντίον».

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, η ενίσχυση του δολαρίου ώθησε καθοδικά τον χρυσό έως και 1,9% στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις 30 Σεπτεμβρίου στα 1.731,00 δολάρια.

«Αυτή η πτώση έχει περιθώρια να συνεχιστεί», δήλωσε στο Reuters ο chief νομισμάτων του DailyFX, Ilya Spivak, προσθέτοντας ότι εάν ο χρυσός πέσει μέσω της υποστήριξης στα 1.715 δολάρια ανά ουγκιά, θα μπορούσε να κατευθυνθεί κάτω από τα 1.700 δολαρια κοντά στα 1.680 δολάρια.

Τα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τον Ιούνιο πρότειναν τη δυνατότητα μιας «ακόμη πιο περιοριστικής» νομισματικής πολιτικής για την αποτροπή μακροχρόνιου πληθωρισμού. Τώρα οι επενδυτές έχουν τιμολογήσει μια άλλη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Ιούλιο από τη Fed.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,70% στα 19,44 $. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 2,10% στα 884 $, ενώ το παλλάδιο σημείωσε αλματώδη άνοδο 4,51% ξεπερνώντας τα 2000 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →