Ο χρυσός υποχώρησε προσωρινά κάτω από τα 1700 δολάρια τη Πέμπτη!!!!

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε προσωρινά κάτω από τα 1700 δολάρια τη Πέμπτη, με τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια ακόμα πιο επιθετικά αυτόν τον μήνα για να καταπολεμήσει τον καυτό πληθωρισμό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 1,58% στα 1709 δολάρια στις 17:59 μ.μ.. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, εκτινάχθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκαν, μειώνοντας τη ζήτηση για το χρυσό μηδενικής απόδοσης.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε 9,1% τον Ιούνιο, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

«Η κυκλοφορία του ΔΤΚ προκάλεσε αστάθεια αλλά όχι κατεύθυνση», δήλωσε ο Ilya Spivak, υπεύθυνος στρατηγικής νομισμάτων στην DailyFX.

Οι προσδοκίες αυξήθηκαν ότι η Fed θα μπορούσε να προβεί σε μια ιστορική αύξηση των επιτοκίων κατά μία ποσοστιαία μονάδα αργότερα αυτόν τον μήνα. Ο πρόεδρος της Fed Bank of Atlanta Raphael Bostic δήλωσε ότι «όλα παίζουν» για την καταπολέμηση των πιέσεων στις τιμές.

«Θα ήταν ανόητο να λέμε ότι οι 75 μονάδες βάσης είναι περιττές, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος εδώ η Fed να κάνει κάτι που είναι αντικειμενικά μεγάλο, όπως 75, αλλά ο χρυσός κάνει ράλι επειδή δεν είναι 100», είπε ο Spivak, προσθέτοντας ότι ο χρυσός τώρα πρέπει να υποστηρίξει περίπου τα $1.715-$1.717.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι βυθίζεται κατά 4,76% στα 18,39 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε πτώση 1,52% στα 853 δολάρια, ενώ το παλλάδιο χάνει τα 2000 δολάρια με τεράστια πτώση κατά 4,22%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →