Ο χρυσός ακροβατεί τη Τετάρτη στα 1725 δολάρια με το δολάριο ΗΠΑ να ενισχύεται εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ακροβατεί τη Τετάρτη στα 1725 δολάρια με το δολάριο ΗΠΑ να ενισχύεται εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ για τον Ιούνιο, που αναμένεται να φτάσει σε υψηλό ρεκόρ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού μειώθηκαν κατά 0,05% στα 1.726,00 $ έως τις17:06 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε το πρωί της Τετάρτης.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν, μειώνοντας τη ζήτηση για το χρυσό χωρίς απόδοση.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή των ΗΠΑ (CPI) για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ο οποίος αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα φτάσει σε κορύφωση τον Ιούνιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, το μεγαλύτερο άλμα από το 1981.

Τα στοιχεία του ΔΤΚ θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τις προσδοκίες των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αργότερα αυτόν τον μήνα, καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προσπαθεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του μειώθηκαν κατά 0,17 σε 1.021,52 τόνους την Τρίτη από 1.023,27 τόνους τη Δευτέρα.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας συντάχθηκε με τους ομολόγους της σε παγκόσμιο επίπεδο και αποφάσισε νωρίτερα την ημέρα μια ιστορική αύξηση των επιτοκίων κατά μισή μονάδα για να μειώσει τις αυξανόμενες τιμές.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κερδίζει 0,50% παλεύοντας τα 19 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,24% στα 855 $ ενώ το παλλάδιο υποχώρησε έντονα κατά 2,79% στα 2065 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →