Ο χρυσός συνεχίζει τη καθοδική πορεία τη Τρίτη, καθώς το δολάριο ΗΠΑ συνέχισε να ενισχύεται

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός συνεχίζει τη καθοδική πορεία τη Τρίτη, καθώς το δολάριο ΗΠΑ συνέχισε να ενισχύεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν πτώση κατά 0,25% στα 1.731 $ στις 17:37 μ.μ. Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Σεπτεμβρίου στα 1.730,42 δολάρια ανά ουγκιά κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ενισχύθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς σταθεροποιήθηκαν μετά από μια πτώση τη Δευτέρα.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στα μηνιαία στοιχεία για τον πληθωρισμό για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, τα οποία αναμένονται την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος της Fed Bank of Atlanta Raphael Bostic δήλωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να αντιμετωπίσει τα υψηλότερα επιτόκια και επανέλαβε την υποστήριξή του για μια νέα αύξηση των επιτοκίων αυτόν τον μήνα.

Σε άλλο σημείο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δήλωσαν τη Δευτέρα ότι η καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι η τρέχουσα προτεραιότητα, αν και μπορεί να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,84% χάνοντας τα 19 δολάρια. Η πλατίνα υποχώρησε 2,30% στα 858 δολάρια ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 1,48% στα 2215 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →