Ο χρυσός συνεχίζει να υποχωρεί τη Παρασκευή με το ράλι του δολαρίου να σταματά προσωρινά

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός συνεχίζει να υποχωρεί τη Παρασκευή με το ράλι του δολαρίου να σταματά προσωρινά λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με την κλίμακα της αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού μειώθηκαν κατά 0,49% στα 1.703 $ στις 17:28 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, εκτινάχθηκε το πρωί της Παρασκευής.

«Ο χρυσός έχει χάσει τη λάμψη του ενόψει του ισχυρότερου δολαρίου ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, αλλά φαίνεται να προσπαθεί να σχηματίσει μια προσωρινή βάση στα 1.700,00 δολάρια. Τούτου λεχθέντος, δεν εμφανίζει σημάδια ουσιαστικής ανοδικής δυναμικής με τα ράλι να περιορίζονται στην περιοχή των 1.750,00 δολαρίων», δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής του OANDA, Τζέφρι Χάλεϊ.

«Στην ευρύτερη τεχνική εικόνα, ο χρυσός εξακολουθεί να φαίνεται ευάλωτος, με τους κινδύνους να στρέφονται προς τα κάτω», πρόσθεσε ο Halley.

Στα τελευταία σχόλια της Fed, ο κυβερνήτης Christopher Waller υποστήριξε την αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα, αν και είπε ότι θα μπορούσε να αυξηθεί και άλλο εάν το δικαιολογήσουν τα δεδομένα.

Ο Πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ επανέλαβε ορισμένα από αυτά τα σχόλια, λέγοντας ότι συμφωνεί με την αύξηση κατά το ίδιο ποσό, και όχι μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίων που οι επενδυτές ανησυχούν μετά την Τετάρτη που τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 9,1%.

«Η επενδυτική ζήτηση για χρυσό αποδυναμώνεται», ανέφερε σε σημείωμα η ANZ Research, προσθέτοντας ότι ο χρυσός θα παραμείνει υπό πίεση από τις προσδοκίες για μεγάλη αύξηση των επιτοκίων της Fed.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,24% στα 18,54 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,36% στα 857 $, ενώ το παλλάδιο βυθίζεται κατά 4,18% στα 1916 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →