Ο χρυσός υποχώρησε, αλλά σε στενό εύρος την Πέμπτη καθώς το ισχυρότερο δολάριο αντιστάθμισε τη στήριξη από τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχώρησε, αλλά σε στενό εύρος την Πέμπτη καθώς το ισχυρότερο δολάριο αντιστάθμισε τη στήριξη από τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, τα οποία ενίσχυσαν τα στοιχήματα για παύση των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve και πρόσθεσαν ευρύτερους οικονομικούς κινδύνους.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε ως επί το πλείστον αμετάβλητος στα 2.029 $ ανά ουγκιά στις 8:59 π.μ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,1% στα 2.034 δολάρια.

Διατηρώντας τον χρυσό υποτονικό, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,5%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές στο εξωτερικό.

Ο αριθμός των νέων αιτήσεων ανεργίας στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021, ενώ οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ σημείωσαν τη μικρότερη ετήσια αύξηση τον Απρίλιο σε περισσότερα από δύο χρόνια.

Τα δεδομένα διέλυσαν τις προσδοκίες ότι η Fed θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια τον Ιούνιο και τροφοδότησε επίσης τα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων αργότερα.

Με τον πληθωρισμό να παραμένει σταθερός εν μέσω αργής επιδείνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ, «η Fed είναι λιγότερο πιθανό να αισθανθεί την ανάγκη να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια», διατηρώντας τον χρυσό σε πλάγια προς υψηλότερη τάση, δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

Επίσης, οι ανησυχίες σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ και τα αδύναμα κινεζικά δεδομένα, ενίσχυσαν το ασφαλή καταφύγιο.

Την Τετάρτη, τα στοιχεία έδειξαν ότι η ετήσια αύξηση των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε κάτω από το 5% τον Απρίλιο για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, αλλά παρέμεινε πολύ πάνω από τον στόχο του 2% της Fed.

Ενώ ο χρυσός εκτινάχθηκε μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που υποστήριξε την άποψη της αγοράς για μια παύση της Fed, «το γεγονός ότι τροφοδότησε περαιτέρω στοιχήματα μείωσης επιτοκίων κατά το δεύτερο εξάμηνο, επί του παρόντος περίπου 80 bps, μπορεί να καταλήξει να είναι η μεγαλύτερη βραχυπρόθεσμη πρόκληση του χρυσού», έγραψε ο Ole. Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε πάνω από 3% στα 24,64 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 1.110 δολάρια και το παλλάδιο έχασε 0,5% στα 1.599 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →