Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή, πιεσμένες από τη συνολική άνοδο του δολαρίου

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή, πιεσμένες από τη συνολική άνοδο του δολαρίου, αν και οι επίμονοι οικονομικοί φόβοι και το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ αμβλύνουν την περαιτέρω πτώση του χρυσού.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,2% στα 2.011 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:35 π.μ. και υποχώρησε 0,2% για την εβδομάδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,3% στα 2.015 δολάρια.

Ενώ οι επενδυτές εξετάζουν την αβεβαιότητα γύρω από τις συνομιλίες για το χρέος και αναμένουν μια παύση στις αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, φαίνεται να υπάρχει κάποια κερδοσκοπία που πιέζει τις τιμές προς τα κάτω, δήλωσε ο Brian Lan, διευθύνων σύμβουλος της GoldSilver Central.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο την Πέμπτη μετά τα στοιχεία που έδειξαν άλμα στις εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας και τη μικρότερη ετήσια αύξηση στις τιμές παραγωγού τον περασμένο μήνα σε πάνω από δύο χρόνια, αλλά το μέταλλο τελείωσε χαμηλότερα καθώς το δολάριο κέρδισε το πάνω χέρι, καθιστώντας τον χρυσό ακριβότερο για τους ξένους αγοραστές. 

Εν τω μεταξύ, η συνάντηση για το όριο χρέους μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και των κορυφαίων βουλευτών αναβλήθηκε για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το ασφαλές καταφύγιο χρυσού τείνει να κερδίζει σε περιόδους οικονομικής ή χρηματοπιστωτικής αβεβαιότητας, ενώ τα χαμηλότερα επιτόκια αυξάνουν επίσης την ελκυστικότητα του περιουσιακού στοιχείου μηδενικής απόδοσης.

Οι αγορές έχουν βασικά αποτιμηθεί στην ιδέα ότι η Fed μάλλον έχει ολοκληρώσει τις αυξήσεις σε αυτό το σημείο, αλλά οι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν σαφείς ενδείξεις για την τροχιά των επιτοκίων, δήλωσε ο Ilya Spivak, επικεφαλής παγκόσμιου macro στο Tastylive.

Επί του παρόντος, οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 90,4% η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να διατηρήσει τα επιτόκια στο τρέχον επίπεδό της τον Ιούνιο.

Ξεχωριστά, η ANZ σε σημείωμα ανέφερε ότι αναμένει από τις κεντρικές τράπεζες στις αναπτυσσόμενες οικονομίες να διατηρήσουν τη ζήτησή τους για χρυσό για να προστατεύσουν τα συναλλαγματικά τους αποθέματα. [

«Η ζήτηση για φυσικό χρυσό φαίνεται να αυξάνεται καθώς οι καταναλωτές προσαρμόζονται στις υψηλότερες τιμές. Μια καλή περίοδος μουσώνων στην Ινδία θα μπορούσε να αυξήσει την αγορά χρυσού εκεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023», πρόσθεσε.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,7% στα 24,01 δολάρια ανά ουγκιά. Η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 1.089 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.555 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →