Οι τιμές του χρυσού ανέστρεψαν την πορεία τους ανοδικά την Τετάρτη, καθώς το δολάριο υποχώρησε μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού ανέστρεψαν την πορεία τους ανοδικά την Τετάρτη, καθώς το δολάριο υποχώρησε μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που κυμάνθηκαν όπως αναμενόταν, ενισχύοντας τις προσδοκίες για παύση των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.

Οι αποδόσεις του δολαρίου ΗΠΑ και του δημοσίου μειώθηκαν μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε 0,4% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ωστόσο, ο υποκείμενος πληθωρισμός παρέμεινε ισχυρός. Τους 12 μήνες έως τον Απρίλιο, ο ΔΤΚ αυξήθηκε 4,9% μετά την άνοδο 5,0% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2.047 δολάρια ανά ουγκιά στις 8:50 π.μ.

«Οι ταύροι της αγοράς χρυσού εξέπνευσαν με ανακούφιση, καθώς τα νούμερα δεν ήταν πιο καυτά και γι' αυτό βλέπουμε το ράλι της αγοράς», δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.

« Ο πληθωρισμός κινείται στο στρατόπεδο των περιστεριών της νομισματικής πολιτικής που θέλουν να δουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια νωρίτερα παρά αργότερα».

Η υπόθεση ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα τερματίσει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων ενισχύθηκε λίγο μετά την έκθεση.

Ενώ ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, η αύξηση των επιτοκίων εξασθενεί την ελκυστικότητα του κίτρινου μετάλλου που δεν αποδίδει.

Ορισμένοι αναλυτές είπαν ότι ο χρυσός θα μπορούσε να επιχειρήσει άλλη μια πορεία σε υψηλά ρεκόρ, δεδομένων των επίμονων οικονομικών ανησυχιών, συμπεριλαμβανομένων των ταραχών στο ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ.

Οι ανησυχίες για μια πιθανή αθέτηση ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ εμποδίζουν τους επενδυτές να αναλάβουν υψηλότερο κίνδυνο, και έτσι ο χρυσός παραμένει καλά υποστηριζόμενος αυτή τη στιγμή στα 1.970 δολάρια, ενώ η αντίσταση μπορεί να προκύψει περίπου στα 2.066-2.076 δολάρια, δήλωσε η Daniela Hathorn, ανώτερη αναλύτρια αγοράς στην Capital.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,8% στα 25,81 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,7% στα 1.123 δολάρια. Το παλλάδιο κέρδισε 2,6% στα 1.611 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →