Ο χρυσός υποχωρεί το πρωί της Τετάρτης καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί το πρωί της Τετάρτης καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν και η επικείμενη πολιτική απόφαση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τη ζήτηση για το κίτρινο μέταλλο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχώρησαν 0,27% στα 1.865 $.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς σταθεροποιήθηκαν μετά την υποχώρηση από το όριο του 3% που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η Fed αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει μια μεγάλη αύξηση των επιτοκίων σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον υψηλό πληθωρισμό όταν θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση αργότερα μέσα στην ημέρα. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα δημοσιοποιήσει τη δήλωση πολιτικής της, ακολουθούμενη από τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως μια απόφαση για την αύξηση των επιτοκίων αναφοράς κατά τη διάρκεια της νύχτας μαζί με λεπτομέρειες για τη μείωση του ισολογισμού της Fed των 8,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Μια αύξηση 50 μονάδων βάσης πλέον αποτιμάται από τις αγορές... εάν η δήλωση έχει μια ακόμη πιο επιθετική μεροληψία, τότε ο χρυσός είναι πιθανό να βρεθεί ξανά υπό πίεση", δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής του OANDA, Τζέφρι Χάλεϊ.

«Εάν η δήλωση παραμείνει ως επί το πλείστον αμετάβλητη στην καθοδήγησή της, τότε είναι δυνατή μια βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη στα 1.880 δολάρια, καθώς το δολάριο είναι πιθανό να πέσει».

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, σημείωσε άνοδο την Τετάρτη, αλλά παρέμεινε κοντά στα υψηλά των τελευταίων 20 ετών.

Στον Ατλαντικό, η Τράπεζα της Αγγλίας θα εκδώσει τη δική της πολιτική απόφαση την Πέμπτη.

Καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου εισέρχεται στη δέκατη εβδομάδα, τα ρωσικά στρατεύματα σφυροκόπησαν στόχους στην ανατολική Ουκρανία την Τρίτη. Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να αποκαλύψει νέες κυρώσεις στη Μόσχα, στις οποίες περιλαμβάνονται και εκείνες για το πετρέλαιο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε πτώση 0,1%, ενώ η πλατίνα παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στα 961,62 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →