Ο χρυσός ολισθαίνει τη Τρίτη, υποχωρώντας προς το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου 2022.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ολισθαίνει τη Τρίτη, υποχωρώντας προς το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου 2022. Η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και ένα δολάριο κοντά στα υψηλά των 20 ετών μείωσαν επίσης την απήχηση του κίτρινου μετάλλου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημείωσαν πτώση 0,14% στα 1.860,90 $.

«Ο χρυσός θα δεχτεί πίεση απευθείας από τα υψηλότερα επιτόκια και επίσης έμμεσα από το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ», δήλωσε στο Reuters ο Michael McCarthy επικεφαλής στρατηγικής τηςTiger Brokers Αυστραλίας.

Υπάρχουν βραχυπρόθεσμοι καθοδικοί κίνδυνοι για τον χρυσό και έχουμε στόχο από 1.810 $ έως 1.790 $, πρόσθεσε.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, υποχώρησε επίσης αλλά παρέμεινε κοντά στα υψηλά 20 ετών. Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου αναφοράς έφθασαν στο 3% για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2018 τη Δευτέρα.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς της Fed θα συνεδριάσει αργότερα εντός της ημέρας και η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα όταν θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση την Τετάρτη. Η Fed αύξησε το επιτόκιο πολιτικής της κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάρτιο του 2022 και είναι πιθανό να ξεκινήσει σύντομα την περικοπή περιουσιακών στοιχείων, καθώς αυστηροποιεί τη νομισματική της πολιτική και περιορίζει τον υψηλό πληθωρισμό.

Άλλες κεντρικές τράπεζες ανακοινώνουν επίσης τις πολιτικές τους αποφάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε το επιτόκιό της στο 0,35% καθώς εξέδωσε την απόφασή της νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας θα εκδώσει την πολιτική της την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις στις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου, τις πιο πρόσφατες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Η απόφαση του μπλοκ ήρθε αφού η Γερμανία, η οποία τυγχάνει να είναι ο μεγαλύτερος ενεργειακός πελάτης της Ρωσίας, άλλαξε γνώμη που θα μπορούσε στερήσει από τη Μόσχα μια μεγάλη ροή εσόδων μέσα σε λίγες μέρες.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παρέμεινε σταθερό στα 22,63 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,3% και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →