Ανοδικά κινείται ο χρυσός τη Πέμπτη, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια στην τελευταία της προσπάθεια να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ανοδικά κινείται ο χρυσός τη Πέμπτη, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια στην τελευταία της προσπάθεια να περιορίσει τον πληθωρισμό. Η Fed τόνισε τον πληθωρισμό ως κίνδυνο για την οικονομία, ενώ απέκλεισε επίσης μεγαλύτερες αυξήσεις για το υπόλοιπο του 2022.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού εκτινάχθηκαν 1,76% στα 1.901 δολάρια, μετά από άνοδο 1% νωρίτερα στη συνεδρίαση. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, σημείωσε άνοδο την Πέμπτη, αλλά παρέμεινε κοντά στο χαμηλό ενός μηνός που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η Fed αύξησε το επιτόκιό της στο 1%, τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2000, καθώς εξέδωσε την πολιτική της απόφαση την Τετάρτη. Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είπε ότι η υπέρ-αύξηση των 75 πόντων βάσης που φοβούνται οι επενδυτές «δεν είναι κάτι που εξετάζει ενεργά η επιτροπή», προσθέτοντας ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θεωρούν ότι το «ουδέτερο» επίπεδο του επιτοκίου των Fed Funds είναι από 2% έως 3%.

Ο Πάουελ απηύθυνε επίσης έκκληση στους Αμερικανούς που αγωνίζονται με έναν υψηλό πληθωρισμό να είναι υπομονετικοί, ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής λαμβάνουν τα σκληρά μέτρα για να τον θέσουν υπό έλεγχο. Είπε επίσης ότι η Fed έχει αποκλείσει, προς το παρόν, μια αύξηση των επιτοκίων κατά τρία τέταρτα της ποσοστιαίας μονάδας στις προσεχείς συνεδριάσεις της κεντρικής τράπεζας για τη νομισματική πολιτική.

Ο χρυσός, ο οποίος συχνά εκλαμβάνεται ως αντιστάθμισμα έναντι των αυξανόμενων δαπανών, σημείωσε άλμα 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση με βάση τη δήλωση του Πάουελ. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν επίσης απότομα την Τετάρτη, ενισχύοντας το κίτρινο μέταλλο.

Στον Ατλαντικό, η Τράπεζα της Αγγλίας θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση αργότερα μέσα στην ημέρα. Κατά τα άλλα, ο δείκτης υπευθύνων αγορών υπηρεσιών Caixin της Κίνας ήταν 36,2 τον Απρίλιο του 2022.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,1%, η πλατίνα σταθεροποιήθηκε με άνοδο 0,6% στα 997,19 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,8%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →