Ο χρυσός ισορροπεί τη Παρασκευή, αλλά βρίσκεται σε πορεία για μια τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλεια.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ισορροπεί τη Παρασκευή, αλλά βρίσκεται σε πορεία για μια τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλεια. Το δολάριο ΗΠΑ και οι αποδόσεις του Δημοσίου αυξήθηκαν και τα δύο λόγω της επιθετικής στάσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και οι επενδυτές αναμένουν τώρα την τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξήθηκαν κατά 0,01% στα 1.875,84 $ έως τις 4:18 μ.μ., με το κίτρινο μέταλλο να διολισθαίνει περίπου 1% την εβδομάδα μέχρι σήμερα.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, σημείωσε πτώση την Παρασκευή, αλλά κατευθυνόταν για μια πέμπτη νικητήρια εβδομάδα. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αναφοράς επανήλθαν σε άνοδο αφού έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την πιο πρόσφατη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των μισθολογίων εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, η οποία αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας.

Η Fed αύξησε το επιτόκιό της την Τετάρτη στο 1%, και η Τράπεζα της Αγγλίας ακολούθησε την αύξηση του επιτοκίου στο 1% μια μέρα αργότερα.

Στις μετοχές, οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Με την αγορά και πάλι να πουλάει τα πάντα, φαίνεται ότι " η Fed είναι ξανά στο παιχνίδι", δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων συνεργάτης της SPI Asset Management, Stephen Innes.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,5% στα 22,38 δολάρια ανά ουγκιά και είναι και αυτό έτοιμο για μια τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση. Η πλατίνα υποχώρησε 2,7% και το παλλάδιο υποχώρησε 0,6%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →