Ο χρυσός υποχωρεί το πρωί της Δευτέρας, αλλά σταθεροποιήθηκε αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί το πρωί της Δευτέρας, αλλά σταθεροποιήθηκε αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων. Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων COVID-19 στην Ευρώπη βοήθησαν να περιοριστούν ορισμένες απώλειες για τον χρυσό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχωρούν 0,26% στα 1.841 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε τη Δευτέρα, αλλά υποχώρησε από το επίπεδο ρεκόρ που είχε σημειωθεί την Παρασκευή.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζουν να συζητούν δημόσια αν θα επιταχύνουν τη μείωση του ενεργητικού. Ο αντιπρόεδρος της Fed Richard Clarida, ο διοικητής Christopher Waller και ο πρόεδρος της Fed του St. Louis, James Bullard, άφησαν να εννοηθεί ότι η επιτάχυνση της διαδικασίας θα μπορούσε να είναι στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας τον Δεκέμβριο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έχει ακόμη επιλέξει εάν ο νυν πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ ή ο διοικητής της Fed Λάελ Μπρέιναρντ θα προεδρεύσει της Fed μόλις λήξει η θητεία του Πάουελ τον Φεβρουάριο του 2022.

Σε όλο τον Ατλαντικό, ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων COVID-19 στην Ευρώπη ανάγκασε την Αυστρία σε πλήρες lockdown από τη Δευτέρα. Η γειτονική Γερμανία επιδιώκει επίσης να ενισχύσει τα περιοριστικά μέτρα.

Στο μέτωπο της κεντρικής τράπεζας, ο πρόεδρος της Bundesbank Jens Weidmann προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να παραμείνει πάνω από το 2% για κάποιο χρονικό διάστημα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αποφύγει οποιαδήποτε δέσμευση να κρατήσει ανοιχτές τις στρόφιγγες του χρήματος.

Σε ένδειξη του κλίματος, η SPDR Gold Trust (P:GLD) είπε ότι οι διαθέσεις της αυξήθηκαν 0,8% σε 985 τόνους την Παρασκευή από 976,87 τόνους την Πέμπτη. Η ζήτηση για φυσικό χρυσό σε μεγάλους ασιατικούς κόμβους μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, οι έμποροι στην Ινδία προσβλέπουν στην επερχόμενη γαμήλια σεζόν για μια άνοδο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κερδίζει 0,55% λίγο κάτω απο τα 25 δολάρια, η πλατίνα ανεβαίνει κατα 0,88% στα 1088 δολάρια και το παλλάδιο υποχωρεί 0,20% στα 1990 $.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →