Ο χρυσός συνεχίζει έντονα πτωτικά τη Τρίτη, σπάζοντας το χαμηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός συνεχίζει έντονα πτωτικά τη Τρίτη, σπάζοντας το χαμηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων. Τα στοιχήματα για ταχύτερες από τις αναμενόμενες αυξήσεις επιτοκίων αυξήθηκαν αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρότεινε για δεύτερη θητεία τον νυν πρόεδρο της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού χάνουν 1,14% στα 1.785 $  ακολουθώντας την πτώση 2,1% στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τις 5 Νοεμβρίου τη Δευτέρα. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, σημείωσε άνοδο την Τρίτη και παρέμεινε κοντά στο υψηλό 16 μηνών.

Ο Μπάιντεν πρότεινε τον Πάουελ για δεύτερη τετραετή θητεία τη Δευτέρα έναντι του Λάελ Μπρέιναρντ, ο οποίος προήχθη σε αντιπρόεδρο της Fed. Τόσο οι ρόλοι του Πάουελ όσο και του Μπρέιναρντ θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από τη Γερουσία.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ξαφνική hawkish αλλαγή λόγω του διορισμού, αλλά μια συνέχιση της τρέχουσας πολιτικής με ταχύτερη μείωση του ενεργητικού που κατατέθηκε από αξιωματούχους την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management, Stephen Innes.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν επίσης να παρακολουθούν τους αυξανόμενους αριθμούς των κρουσμάτων COVID-19 στην Ευρώπη. Ωστόσο, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερού ντε Γκαλχάου δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αναζωπύρωση των κρουσμάτων και ο υψηλός πληθωρισμός δεν θα αλλάξουν το σχέδιό της για έναρξη της μείωσης του ενεργητικού τον Μάρτιο του 2022.

«Η αναζωπύρωση του COVID-19 στην Ευρώπη μπορεί να αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες να υποχωρήσουν τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων και υπάρχει ακόμα κάποια ανάγκη για χρυσό σε αυτό το είδος περιβάλλοντος», δήλωσε ο Innes.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Κίνα θα πρέπει να αποφεύγει «εκστρατειακά και επιθετικά» οικονομικά μέτρα, ακόμη και όταν η οικονομική ανάκαμψη από τον COVID-19 αντιμετωπίζει νέες πιέσεις προς τα κάτω, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ.

Η Αποθεματική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας θα εκδώσει την απόφαση πολιτικής της την Τετάρτη, με την Τράπεζα της Κορέας να ακολουθεί μια ημέρα αργότερα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι έχασε εύκολα τα 24 δολάρια διαπραγματευόμενο στα 23,27 $, η πλατίνα χάνει ένα εκκωφαντικό 5,4%, ενώ το παλλάδιο επίσης βυθίζεται κατά σχεδόν 5%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →