Ο χρυσός υποχωρεί την Δευτέρα, παραμένοντας κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί την Δευτέρα, παραμένοντας κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν την τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και τώρα στρέφουν την προσοχή τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχωρούν 0,14% στα 1.794 $  αφού έφθασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Δεκεμβρίου, στα 1.782,10 $, την Παρασκευή.

Οι αποδόσεις του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά από μια επιθετική στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στα πρακτικά από τη συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο του 2021.

Η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, έδειξε ότι οι μισθοί εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων ήταν χαμηλότεροι από το αναμενόμενο στις 199.000, ενώ το ποσοστό ανεργίας ήταν χαμηλότερο από το αναμενόμενο στο 3,9%.

Οι επενδυτές αναμένουν πλέον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, συμπεριλαμβανομένου του δείκτη τιμών καταναλωτή, που θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, η Κίνα θα δημοσιεύσει επίσης τους δείκτες τιμών καταναλωτή και παραγωγού την Τετάρτη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed έχουν ήδη τιμολογήσει σχεδόν 90% πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Μάρτιο του 2022 και περισσότερες από 90% πιθανότητες για άλλη μία έως τον Ιούνιο. Η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε επίσης να επιταχύνει το πρόγραμμα μείωσης των περιουσιακών της στοιχείων.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα σχόλια από μια σειρά αξιωματούχων της Fed καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων της Fed της Atlanta Raphael Bostic, της προέδρου της Fed του Kansas City, Esther George, του Τσαρλς Έβανς και από τον Πρόεδρο της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς.

Οι αυξανόμενες εντάσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία βρίσκονται επίσης στο ραντάρ, με τις συνομιλίες να δείχνουν ότι οι δύο πλευρές απέχουν πολύ από την επίτευξη συμφωνίας και αυξάνουν τον κίνδυνο ένοπλης σύγκρουσης.

Η αυξανόμενη όρεξη λιανικής για φυσικό χρυσό ώθησε τους Ινδούς αντιπροσώπους να χρεώσουν ασφάλιστρα την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι επερχόμενες διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους βελτίωσαν τις προοπτικές πωλήσεων στη Σιγκαπούρη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραμένει σταθερό στα 22,39 δολάρια η ουγκιά, η πλατίνα σημειώνει μεγάλη πτώση 3,55% και το παλλάδιο υποχωρεί 1,44%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →