Ανοδικά κινείται ο χρυσός την Τρίτη, με μία ασθενέστερη δανειοδοτική στήριξη σε δολάρια

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ανοδικά κινείται ο χρυσός την Τρίτη, με μία ασθενέστερη δανειοδοτική στήριξη σε δολάρια και με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να αναμένονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,28% στα 1.807 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε την Τρίτη. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του δημοσίου αναφοράς υποχώρησε από το υψηλό σχεδόν δύο ετών του 1,808% στο 1,778%.

«Η απόσυρση τόσο του δολαρίου όσο και των αποδόσεων των 10ετών ομολόγων υποστηρίζει τις τιμές του χρυσού, αλλά το γεγονός ότι οι αγορές εξακολουθούν να βλέπουν τρεις έως τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων φέτος περιορίζει τις ανοδικές δυνατότητες», δήλωσε στο Reuters η αναλύτρια της DailyFX, Margaret Yang.

"Οι αγορές σημειώνουν αύξηση 5,4% σε ετήσια βάση στον πυρήνα του πληθωρισμού και εάν οι αριθμοί ξεπεράσουν αυτήν την πρόβλεψη, μπορεί να δούμε το δολάριο να αυξάνεται ακόμη πιο ψηλά και οι τιμές του χρυσού να πέφτουν. Ωστόσο, εάν ο ρυθμός πληθωρισμού είναι κάτω από την προσδοκία, αυτό μπορεί να προσφέρει ανακούφιση για τον χρυσό», είπε η Yang.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα την ακρόαση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ αργότερα εντός της ημέρας για νέες ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τον ρυθμό της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. Η ακρόαση της υποψήφιας αντιπροέδρου της Fed Lael Brainard ενώπιον της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Η Goldman Sachs Group Inc. αναμένει τώρα η Fed να αυξήσει τα επιτόκια τέσσερις φορές το 2022, μαζί με τους αναλυτές της J.P. Morgan και της Deutsche Bank.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ και το Fed Beige Book θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη, με τον δείκτη τιμών παραγωγού να ακολουθεί μια ημέρα αργότερα.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Κίνα θα δημοσιεύσει τους δείκτες τιμών καταναλωτή και παραγωγού την Τετάρτη, ενώ στην Αυστραλία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 7,3% σε μηνιαία βάση και το εμπορικό ισοζύγιο ήταν 9,423 δισ. AUD τον Νοέμβριο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,38% στα 22,60 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,64% και το παλλάδιο ενισχύεται κατά 0,27%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →