Ο χρυσός παραμένει σταθερός την Τετάρτη ενώ οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα δεδομένα του πληθωρισμού των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός παραμένει σταθερός την Τετάρτη ενώ οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα δεδομένα του πληθωρισμού των ΗΠΑ για ενδείξεις αύξησης των επιτοκίων, αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ έδωσε έναν λιγότερο επιθετικό τόνο και επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θα αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,02% στα 1.822 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίθετα προς τον χρυσό, υποχώρησε την Τετάρτη.

Στην ακρόαση της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας για δεύτερη θητεία ως προέδρου της Fed, ο Πάουελ είπε ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί αρκετούς μήνες για να αποφασίσει για την εξάντληση του ισολογισμού της των 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, προσθέτοντας ότι θα διασφαλίσει επίσης ότι ο υψηλός πληθωρισμός δεν θα «εδραιωθεί».

Η ακρόαση της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας για την υποψήφια για αντιπρόεδρο της Fed Λάελ Μπρέιναρντ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Fed του Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν, του Προέδρου της Fed της Φιλαδέλφειας, Πάτρικ Χάρκερ, και του προέδρου της Fed του Σικάγο, Τσαρλς Έβανς, θα μιλήσουν επίσης την ίδια ημέρα.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ μειώθηκαν καθώς οι επενδυτές θεωρούσαν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων επηρεάζουν αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη. Οι αποδόσεις έφθασαν στο 1,808% τη Δευτέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τις 21 Ιανουαρίου 2020.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα κινεζικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) συρρικνώθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ αυξήθηκε 1,5% σε ετήσια βάση, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού (ΔΤΚ) αυξήθηκε 10,3% σε ετήσια βάση -ετησίως, τον Δεκέμβριο.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα τον ΔΤΚ των ΗΠΑ και το Μπεζ Βιβλίο της Fed αργότερα μέσα στην ημέρα. Ο ΔΤΚ θα ακολουθήσει την Πέμπτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,53% στα 22,94 δολάρια και η πλατίνα κερδίζει 0,93%, ενώ το παλλάδιο παραμένει σταθερό στα 1.920 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →