Ο χρυσός υποχωρεί τη Τετάρτη, συνεχίζοντας την πτωτική τάση και κινούμενος αντίστροφα προς την αύξηση των επιτοκίων.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί τη Τετάρτη, συνεχίζοντας την πτωτική τάση και κινούμενος αντίστροφα προς την αύξηση των επιτοκίων. Επίσης στη διατήρηση της πτώσης του χρυσού, βοήθησε το ράλι των μετοχών στις ΗΠΑ την Τρίτη, αφού οι ισχυρές αναφορές κερδών βοήθησαν τη Wall Street να ανέβει.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού για παράδοση Αυγούστου υποχώρησαν 0,23% στα 1.708 $ στις 14:37 μ.μ. Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, παρουσίασε μικρή μεταβολή, με πτώση μόλις 0,03%.

Οι αναφορές ότι θα μπορούσε να πλησιάσει μια συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τον τερματισμό του αποκλεισμού στις εξαγωγές σιτηρών και ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 από τη Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει ξανά αυτή την εβδομάδα όπως είχε προγραμματιστεί έδωσαν ώθηση στις αγορές.

«Υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το αν θα υλοποιηθούν πραγματικά, [αλλά] λίγα καλά νέα είναι πολύ μακριά σε αυτήν την αγορά», δήλωσε στο CNBC ο Tai Hui, επικεφαλής στρατηγικής παγκόσμιας αγοράς για την APAC στην JPMorgan Asset Management.

Το δολάριο αποδυναμώθηκε καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να αποσυρθεί από την αύξηση των επιτοκίων κατά μια πλήρη ποσοστιαία μονάδα κατά τη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα και, αντ' αυτού, να διατηρήσει μια αύξηση 75 μονάδων βάσης.

Με τη σειρά της, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί τώρα να εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης την Πέμπτη, διπλάσια από ό,τι είχε κοστολογηθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Αυτή η αναμενόμενη άνοδος βοήθησε το ευρώ να ανέβει στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο του σε ένα μήνα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού υποχώρησαν 0,05% στα 18,85 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε πτώση 0,23% στα 883 $. Το παλλάδιο χάνει 1,22% στα 1.897 δολάρια.Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →