Ο χρυσός αφού βυθίστηκε στα 1680 $ το πρωί της Πέμπτης γύρισε θετικός μετά την μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση της ΕΚΤ.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός αφού βυθίστηκε στα 1680 $ το πρωί της Πέμπτης γύρισε θετικός μετά την μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση της ΕΚΤ. Οι επενδυτές αναμένουν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα περιορίσουν τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού κερδίζουν 0,44% στα 1.705 $ στις 16:22 μ.μ.. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε το πρωί της Πέμπτης.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής της στις 26-27 Ιουλίου.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2011 την Πέμπτη, με μια κίνηση υψηλότερη από το αναμενόμενο για να συγκρατήσει τον επίπονο πληθωρισμό.

«Σαφώς οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό υποχωρούν επειδή η Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες ξεκινούν ένα επιθετικό καθεστώς αυστηροποίησης, το οποίο υπονομεύει την απήχηση του χρυσού», δήλωσε στο Reuters ο Ilya Spivak, αναλυτής νομισμάτων στην DailyFX.

Στην Ιαπωνία, η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε τα επιτόκιά της αμετάβλητα, παρόλο που προβλέπει μεγαλύτερο πληθωρισμό καταναλωτή εν μέσω υψηλότερων τιμών των εμπορευμάτων παγκοσμίως.

«Ο χρυσός έσπασε κάτω από τα 1.700 δολάρια/ουγκιά σήμερα το πρωί καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να μειώνουν την έκθεση στον κλάδο ενόψει των συνεδριάσεων της κεντρικής τράπεζας», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ANZ.

Στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκεται επίσης η επαναλειτουργία του αγωγού Nord Stream μετά από 10ήμερη διακοπή λειτουργίας συντήρησης.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε πτώση 0,16% στα 18,73 δολάρια, η πλατίνα κερδίζει 1,29% στα 876 $ και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,06% στα 1933 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →