Ο χρυσός σημειώνει σταθερή άνοδο και την Παρασκευή μετά τη μεγαλύτερη άνοδό του σε περισσότερο από ένα μήνα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει σταθερή άνοδο και την Παρασκευή μετά τη μεγαλύτερη άνοδό του σε περισσότερο από ένα μήνα, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις ανανεωμένες ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη εν μέσω αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής.

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,30% στα 1.725 δολάρια η ουγκιά στις 15:48 μ.μ.. Οι τιμές αυξήθηκαν 1,3% την Πέμπτη, αφού πρώτα έπεσαν στο χαμηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021. Το αμερικανικό νόμισμα παρέμεινε σταθερό μετά την πτώση 0,2% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση

Ο χρυσός οδεύει προς την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε έξι εβδομάδες καθώς το δολάριο ΗΠΑ υποχωρεί από το ρεκόρ του στις 14 Ιουλίου και καθώς τα ομόλογα αυξήθηκαν την Πέμπτη, ωθώντας την απόδοση του 10ετούς κάτω από το 3%. Οι φόβοι για ύφεση εντείνονται καθώς τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι οι αιτήσεις για ανεργία βρίσκονται σε υψηλό οκτώ μηνών. Ένας δείκτης κορυφαίων οικονομικών δεικτών δείχνει συρρίκνωση.

«Επιτέλους αρχίζουμε να βλέπουμε κάποια αδυναμία στον δείκτη του δολαρίου ΗΠΑ, καθώς ο χρυσός αναπηδά από το επίπεδο υπερ-πώλησης, ανακάμπτοντας πάνω από τα 1.700 δολάρια προς το παρόν», δήλωσε ο John Feeney, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης στον αντιπρόσωπο χρυσού Guardian Gold Australia με έδρα το Σίδνεϊ. «Πλέον αναμένουμε ότι αυτή η αρχική πτήση του δολαρίου ΗΠΑ θα αρχίσει να μετατρέπεται ξανά σε επένδυση στο χρυσό καθώς οι επενδυτές αναζητούν μια αληθινή και αξιόπιστη αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού».

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά τη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 26-27 Ιουλίου για ενδείξεις σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής της. Την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης, την πρώτη αύξηση εδώ και 11 χρόνια, καθώς αντιμετωπίζει ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού. Οι επενδυτές παρακολουθούσαν επίσης την κατάσταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αφού βρέθηκε θετικός στον Covid και εμφάνισε ήπια συμπτώματα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι χάνει 0,27% στα 18,88 $, το παλλάδιο  κερδίζει 0,72% στα 1973 δολάρια και η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,68% στα 893 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →