Ο χρυσός συνεχίζει ήπια ανοδικά τη Τρίτη χωρίς να ξεφεύγει από το χαμηλό 11 μηνών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός συνεχίζει ήπια ανοδικά τη Τρίτη χωρίς να ξεφεύγει από το χαμηλό 11 μηνών, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν τις προοπτικές για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και τον αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού κερδίζουν 0,27% στα 1.715 $ στις 16:53 μ.μ.. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε το πρωί της Τετάρτης.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που αναμένεται στις 26-27 Ιουλίου για να πάρουν μια ιδέα για το πόσο επιθετική θα είναι η Fed στην αύξηση των επιτοκίων. Το Bloomberg Economics ανέφερε ότι τα τελευταία στοιχεία των ΗΠΑ ενισχύουν την υποστήριξη των αξιωματούχων για μια ακόμη αύξηση 75 μονάδων βάσης.

«Η Fed μπορεί να μην χρειαστεί να σφίξει την πολιτική τόσο επιθετικά όσο πίστευαν αρχικά οι αγορές, αλλά ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων θα μπορούσε να διαρκέσει εώς τις αρχές του επόμενου έτους», δήλωσε στο Bloomberg ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda Corp. «Το δολάριο εξασθενεί στο ξεκίνημα της εβδομάδας διαπραγμάτευσης, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι το τέλος της κορυφής, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρυσός μπορεί να δυσκολευτεί να κάνει μια κίνηση πάνω από το επίπεδο των 1.750 δολαρίων».

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,51% στα 18,89 $, το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 1,35% στα 1956 $, ενώ η πλατίνα κερδίζει 1,62% στα 890 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →