Ο χρυσός ανέβηκε ήπια τη Δευτέρα λόγω της υποχώρησης του δολαρίου ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανέβηκε ήπια τη Δευτέρα λόγω της υποχώρησης του δολαρίου ΗΠΑ, καθώς τα στοιχήματα των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα υποχώρησαν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξήθηκαν κατά 0,33% στα 1.715 δολάρια στις 18:09 μ.μ.. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε το πρωί της Δευτέρας καθώς η Fed σηματοδότησε ότι θα επιμείνουν σε αύξηση του επιτοκίου κατά 75 bp κατά τη συνάντησή τους στις 26-27 Ιουλίου για να μειώσουν τον πληθωρισμό.

«Η αγορά απέρριψε την ιδέα της αύξησης των επιτοκίων κατά 100 bp αφού η συνιστώσα του πληθωρισμού του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν την Παρασκευή ήταν πιο ήπια», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management, Stephen Innes.

Οι πενταετείς προσδοκίες για τον πληθωρισμό του Μίσιγκαν των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή μειώθηκαν στο 2,8% τον Ιούλιο από 3,1% τον Ιούνιο.

«Η επιθετικότητα της κεντρικής τράπεζας έχει ήδη τιμολογηθεί και με τον χρυσό να διατηρείται στα 1.700 δολάρια ανά ουγκιά την περασμένη εβδομάδα, μπορεί να δούμε τα σορτς να πιέζονται λίγο, καθώς τα γεράκια μπορεί να απογοητευτούν με τα επιτόκια της Fed να αυξάνονται μόνο κατά 75 bps την επόμενη εβδομάδα. », πρόσθεσε ο Innes.

Οι αξιωματούχοι της Fed έδωσαν σήμα ότι θα επιμείνουν σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 bp κατά τη συνεδρίασή τους στις 26-27 Ιουλίου για να μειώσουν τον πληθωρισμό.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής της αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,12% λίγο πάνω από τα 19 δολάρια. Η πλατίνα ενισχύθηκε 2,03% στα 873 $, ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 1,54% στα 1928 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →