Ο χρυσός υποχωρεί τη Τετάρτη, με την αβέβαιη πορεία του πληθωρισμού να δίνει ώθηση στο κίτρινο μέταλλο τις προηγούμενες μέρες.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί τη Τετάρτη, με την αβέβαιη πορεία του πληθωρισμού να δίνει ώθηση στο κίτρινο μέταλλο τις προηγούμενες μέρες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν πτώση κατά 0,58% στα 1.856 $ στις 15:48 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, σημείωσε άνοδο την Τετάρτη, αφού υποχώρησε σε χαμηλό ενός μήνα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ σταθεροποιήθηκαν επίσης μετά από πτώση κατά την προηγούμενη συνεδρίαση σε χαμηλό ενός μηνός.

«Οι επενδυτές παλεύουν με το πώς να αξιολογήσουν την πορεία προσγείωσης του πληθωρισμού τώρα που η κορυφή του πληθωρισμού είναι πίσω μας. Το ερώτημα για την αγορά είναι πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ομαλοποιηθεί και αυτή η αβεβαιότητα βοηθά τον χρυσό», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management, Stephen Innes.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μάχεται ενάντια στον πληθωρισμό 40 ετών και εξετάζει το ενδεχόμενο μιας σειράς μεγάλων αυξήσεων των επιτοκίων. Ο Πρόεδρος της Fed Bank of Atlanta, Raphael Bostic, ένας από τους επιδέξιους πολιτικούς της κεντρικής τράπεζας, προέτρεψε τη Fed να αυστηροποιήσει την πολιτική με προσοχή και να αποφύγει την «απερισκεψία» σε ένα δοκίμιο που έγραψε και δημοσίευσε η τράπεζά του την Τρίτη.

«Οι επενδυτές χρυσού παρατηρούν την πιο ήπια αλλαγή στη γλώσσα της Fed και οι πτώσεις στα 1.850,00 δολάρια αντιμετωπίζονται με σταθερή υποστήριξη», δήλωσε στο Reuters ο Innes της SPI Asset Management.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, που θα γίνει αργότερα σήμερα, για περισσότερες ενδείξεις πολιτικής.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Αποθεματική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας αύξησε το επιτόκιο από 1,5% σε 2,0% όπως αναμενόταν. Η Τράπεζα της Κορέας θα ανακοινώσει την δική της πολιτική απόφαση την Πέμπτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχωρεί κατά 1,20% χάνοντας τα 22 δολάρια. Η πλατίνα σημειώνει πτώση 1,78%, ενώ το παλλάδιο υποχωρεί 0,36%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →