Ο χρυσός υποχωρεί ήπια τη Πέμπτη, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύθηκαν.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί ήπια τη Πέμπτη, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύθηκαν. Τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας από την τελευταία της συνεδρίαση έδειξαν επίσης ότι η κεντρική τράπεζα είναι απίθανο να είναι πιο επιθετική για τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημειώνουν πτώση 0,36% στα 1.847 $ στις 19:19 μ.μ. Ο χρυσός μείωσε κάποιες απώλειες λόγω της ισχύς του δολαρίου, αφού τα πρακτικά της Fed της Τετάρτης πρότειναν ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2022 για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει γίνει βασική απειλή για την απόδοση της οικονομίας.

Ήταν θετικό για τον χρυσό ότι η Fed θα πραγματοποιήσει δύο ακόμη αυξήσεις κατά μισή ποσοστιαία μονάδα και στη συνέχεια θα περιμένει να δει τον οικονομικό αντίκτυπό, σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικής της Tiger Brokers, Michael McCarthy.

Ωστόσο, η απάντηση του χρυσού ήταν αρκετά απογοητευτική, με τα λεπτά να ενισχύουν επίσης το κλίμα κινδύνου, πρόσθεσε.

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν ανοδικά την Τετάρτη, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Fed να αισθάνονται ομόφωνα ότι η οικονομία των ΗΠΑ ήταν πολύ ισχυρή καθώς προσπαθούσαν να περιορίσουν τον υψηλό πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσουν ύφεση.

Μοιάζει με την αρχή μιας ανοδικής τάσης στον χρυσό και οι τιμές ενδέχεται να πέφτουν στα τρέχοντα επίπεδα γύρω στα 1.850 δολάρια ανά ουγκιά και ενδεχομένως κάποιες κινήσεις προς το όριο των 1900 δολαρίων, είπε ο McCarthy.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Κορέας αύξησε το επιτόκιο στο 1,75% καθώς εξέδωσε την πολιτική της απόφαση νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Η SPDR Gold Trust δήλωσε ότι οι διαθέσεις της αυξήθηκαν 0,2% στους 1.069,81 τόνους την Τετάρτη από 1.068,07 τόνους την προηγούμενη ημέρα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,25% παλεύοντας τα 22 δολάρια, η πλατίνα κερδίζει 0,11% στα 952 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε μικρή μεταβολή στα 2.062 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →