Ο χρυσός ισορροπεί θετικά τη Παρασκευή και ετοιμάζεται για μια δεύτερη εβδομαδιαία άνοδο

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ισορροπεί θετικά τη Παρασκευή και ετοιμάζεται για μια δεύτερη εβδομαδιαία άνοδο μετά την υποχώρηση του δολαρίου από τα υψηλά της 20ετίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξήθηκαν κατά 0,08% στα 1.852 $ στις 3:55 μ.μ. και αυξήθηκαν κατά 0,2% την εβδομάδα μέχρι σήμερα.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, υποχώρησε την Παρασκευή, συνεχίζοντας την πτώση από την προηγούμενη συνεδρίαση και διαμορφώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση.

Ο χρυσός υποχώρησε την Πέμπτη, με το επιθετικό σχέδιο αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώνει την απήχηση του χρυσού και η ανάκαμψη των μετοχών να προσθέτει επίσης πίεση.

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, έδειξαν ότι ευνόησε πρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στις συνεδριάσεις του Ιουνίου και Ιουλίου 2022, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ήταν υποτονικές, με το 10ετές ομόλογο αναφοράς να φτάνει σε νέο χαμηλό έξι εβδομάδων. Οι φόβοι για τον πληθωρισμό εξακολουθούν να εμφανίζονται ακόμη, καθώς τα στοιχεία και οι εταιρικές ανακοινώσεις δείχνουν επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) του Τόκιο αυξήθηκε 1,9% σε ετήσια βάση τον Μάιο του 2022 και ο ΔΤΚ του Τόκιο (πρώην δείκτης Τροφίμων και Ενέργειας) αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κερδίζει 1,07% στα 22,32 δολάρια και σημείωσε άνοδο περίπου 1,09% την εβδομάδα μέχρι σήμερα. Η πλατίνα παρέμεινε σχεδόν σταθερή στα 950 δολάρια και υποχωρεί 0,5% αυτή την εβδομάδα. Το παλλάδιο υποχώρησε 0,2% και ορίστηκε για εβδομαδιαία άνοδο περίπου 2,03%, το μεγαλύτερο ποσοστό από τις αρχές Απριλίου 2022.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →