Ο χρυσός κινείται ανοδικά τη Τρίτη ξεπερνώντας την αντίσταση των 1850 δολαρίων.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός κινείται ανοδικά τη Τρίτη ξεπερνώντας την αντίσταση των 1850 δολαρίων. Το δολάριο, σταθεροποιημένο μετά την πτώση του κατά την προηγούμενη συνεδρίαση που βοήθησε στην τόνωση του κίτρινου μετάλλου στο υψηλότερο σημείο του σε δύο εβδομάδες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,71% στα 1.867 δολάρια στις 18:29 μ.μ, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Μαΐου.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, σημείωσε άνοδο την Τρίτη, αφού υποχώρησε σε χαμηλό ενός μηνός την προηγούμενη συνεδρίαση. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς μειώθηκαν επίσης.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξήσει το επιτόκιο-στόχο της σε περίπου 2% έως τον Αύγουστο του 2022, με περαιτέρω δράση να εξαρτάται από το πώς τόσο η προσφορά όσο και η ζήτηση θα επηρεάσουν τον πληθωρισμό, δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Fed του Κάνσας Σίτι, Έστερ Τζορτζ.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, που θα γίνει την Τετάρτη. Η Αποθεματική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας θα εκδώσει την απόφαση πολιτικής της την ίδια ημέρα, με την Τράπεζα της Κορέας να ακολουθεί την Πέμπτη.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν ως επί το πλείστον την Τρίτη, μετά από μια πρόωρη διολίσθηση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών που έβαλε τέρμα στο ράλι των μετοχών των ΗΠΑ. Το ευρώ ήταν κοντά στο υψηλό ενός μηνός, με τα στοιχήματα να αυξάνονται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκιά της τον Ιούλιο του 2022.

Η SPDR Gold Trust ανέφερε ότι οι διαθέσεις της αυξήθηκαν 0,44% στους 1.068,07 τόνους τη Δευτέρα, από 1.063,43 τόνους την Παρασκευή.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κερδίζει 1,52%, πάνω από τα 22 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,31% στα 963 δολάρια και το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 0,78%.

Η ρωσική εταιρεία εξόρυξης και τήξης παλλαδίου Nornickel μείωσε τη Δευτέρα την εκτίμησή της για το έλλειμμα της παγκόσμιας αγοράς παλλαδίου το 2022 στις 100.000 ουγκιές. Αυτό οφείλεται στη χαμηλότερη ζήτηση από την αυτοκινητοβιομηχανία εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και στην αργή ανάκαμψη της αγοράς chip.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →