Ο χρυσός σημείωσε άνοδο τη Δευτέρα, φτάνοντας σε υψηλό πάνω από μίας εβδομάδας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο τη Δευτέρα, φτάνοντας σε υψηλό πάνω από μίας εβδομάδας. Η αποδυνάμωση του δολαρίου συνέχισε να στηρίζει το κίτρινο μέταλλο με την τιμή του δολαρίου, ακόμη και όταν οι αυξανόμενες αποδόσεις του αμερικανικού δημοσίου περιορίζουν τα κέρδη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,57% στα 1.858 δολάρια στις 3:59 μ.μ., με τις τιμές να φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Μαΐου νωρίτερα στη συνεδρίαση.

«Η εξέλιξη εξακολουθεί να είναι άγνωστη ως προς το εάν ο χρυσός έχει ξεπεράσει την καταιγίδα μεσοπρόθεσμα ή απλώς έρχεται σε ράλι ως απάντηση σε μια συνεχή υποχώρηση του δολαρίου ΗΠΑ», δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής του OANDA, Τζέφρι Χάλεϊ.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε τη Δευτέρα μετά την πρώτη εβδομαδιαία απώλειά του σε σχεδόν δύο μήνες. Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σταθεροποιήθηκαν μετά από ένα σερί πτώσης τριών συνεδριάσεων.

«Προτού γίνω δομικά ανοδικός, θα χρειαζόταν να δω τον χρυσό να συγκρατεί τα πρόσφατα κέρδη του ενόψει της ισχύς του δολαρίου και όχι της αδυναμίας του δολαρίου», είπε ο Halley.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει επίσης τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίασή της που αναμένεται την Τετάρτη. Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ έχει ήδη επαναλάβει την άποψή του την περασμένη εβδομάδα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια στο 3,5% το 2022 για να ελέγξει γρηγορότερα τον πληθωρισμό.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Αποθεματική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση την Τετάρτη, με την απόφαση της Τράπεζας της Κορέας να ακολουθεί μια ημέρα αργότερα.

Ως αντανάκλαση του κλίματος, το SPDR Gold Trust είπε ότι οι διαθέσεις του αυξήθηκαν 0,69% στους 1.063,43 τόνους την Παρασκευή από 1.056,18 τόνους την προηγούμενη ημέρα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,90% στα 22 δολάρια, η πλατίνα ενισχύθηκε 1,89% στα 972,10 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε έντονη άνοδο 3,44%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →