Ο χρυσός υποχωρεί τη Τετάρτη καθώς το δολάριο ενισχύεται.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί τη Τετάρτη καθώς το δολάριο ενισχύεται.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχωρούν 0,98% στα 1.927 $. Το κίτρινο μέταλλο σημείωσε άνοδο περίπου 6,5% τον Φεβρουάριο, αγγίζοντας το υψηλό 18 μηνών των 1.973,96 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, σημείωσε άνοδο 0,04%.

Οι επενδυτές συρρέουν σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία καθώς εντάθηκε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία προειδοποίησε τους κατοίκους του Κιέβου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι Ρώσοι διοικητές έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς των ουκρανικών πόλεων.

Η απόδοση του 10ετούς έτους αναφοράς των ΗΠΑ αυξήθηκε στο 1,7548% από 1,711% αργά την Τρίτη. Οι επενδυτές ανησυχούν για τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες εν μέσω των εντάσεων στην Ουκρανία και της εκτίναξης του πληθωρισμού.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης την κατάθεση του προέδρου της Fed Jerome Powell ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ την Τετάρτη και την Πέμπτη για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Το SPDR Gold Trust (P:GLD), που κατέχει το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, αυξήθηκε 1,3% στους 1.042,38 τόνους την Τρίτη, το υψηλότερο από τον Ιούλιο του 2021.

Σε άλλα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 3,22%, αφού έφτασε στο ανώτατο όριο επτά μηνών των 2.722,79 δολαρίων την Τρίτη. Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός παλλαδίου, με το Nornickel με έδρα τη Μόσχα να αντιπροσωπεύει το 40% της παγκόσμιας παραγωγής του μετάλλου πέρυσι.

Το ασήμι υποχωρεί 1,09% στα 25,05 δολάρια, ενώ η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,28%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →