Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο τη Πέμπτη, παραμένοντας σχεδόν σταθερός καθώς βελτιώνεται η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο τη Πέμπτη, παραμένοντας σχεδόν σταθερός καθώς βελτιώνεται η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προσπάθησε να μετριάσει τους φόβους για τις hawkish αυξήσεις των επιτοκίων, οι οποίες αντιμετώπισαν την αυξανόμενη ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία που υποκινήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,13% στα 1.932 δολάρια.

Η Ρωσία συνεχίζει να προελαύνει προς την Ουκρανία, με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της τελευταίας, το Χάρκοβο, να υφίσταται σφοδρό βομβαρδισμό την Τετάρτη. Η ίδια η εισβολή καταγγέλθηκε με ευρεία πλειοψηφία σε ψηφοφορία των Ηνωμένων Εθνών.

Η μεγαλύτερη επίθεση σε ευρωπαϊκό κράτος από το 1945 έχει αναγκάσει εκατομμύρια χιλιάδες Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα. Οδήγησε επίσης σε μια σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας και πυροδότησε φόβους για μια ευρύτερη σύγκρουση στη Δύση. Ο τελευταίος γύρος κυρώσεων που ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ απαγορεύει την εξαγωγή συγκεκριμένων τεχνολογιών διύλισης, καθιστώντας δυσκολότερο για τη Ρωσία τον εκσυγχρονισμό των διυλιστηρίων πετρελαίου της.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει «προσεκτικά» να αυξάνει τα επιτόκια στην προσεχή συνεδρίασή της αργότερα μέσα στον μήνα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι έτοιμη να κινηθεί πιο επιθετικά εάν ο πληθωρισμός δεν υποχωρήσει τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν.

Οι αμερικανικές μετοχές κέρδισαν και οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη μετά τα σχόλια.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δημοσιεύσει επίσης τα πρακτικά από τη συνεδρίασή της τον Φεβρουάριο αργότερα εντός της ημέρας.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Κίνα δημοσίευσε τον δείκτη υπευθύνων αγορών υπηρεσιών Caixin (PMI) νωρίτερα την ημέρα, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 50,2 τον Φεβρουάριο του 2022. Η Ιαπωνία δημοσίευσε επίσης τον PMI υπηρεσιών της, ο οποίος ήταν 44,2.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο κερδίζει 1,84%, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2021 στα 2.722,79 δολάρια την Τρίτη. Το ασήμι σημειώνει πτώση 1,21% στα 25,02 δολάρια και η πλατίνα κερδίζει 0,28%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →