Ο χρυσός ανεβαίνει το πρωί της Παρασκευής και είναι έτοιμος για το καλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από τον Μάιο του 2021.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει το πρωί της Παρασκευής και είναι έτοιμος για το καλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από τον Μάιο του 2021. Η όρεξη των επενδυτών μειώθηκε μετά την τελευταία εξέλιξη στη ρωσική εισβολή της Ουκρανίας, με την επίθεση της Ρωσίας σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουκρανία, το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,17% στα 1.941 δολάρια και προορίζονται για εβδομαδιαία κέρδη περίπου 3%.

Στην τελευταία εξέλιξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhzhia στην Ουκρανία φέρεται να πυρπολήθηκε νωρίς την Παρασκευή μετά από ρωσική επίθεση, σύμφωνα με ανάρτηση του Dmytro Orlov, δημάρχου της πόλης Energodar όπου βρίσκεται το εργοστάσιο. στο κανάλι του στο Telegram. Η Ρωσία έχει ήδη καταλάβει ένα άλλο πυρηνικό εργοστάσιο, το Τσερνόμπιλ, το οποίο βρίσκεται 100 χιλιόμετρα (περίπου 62 μίλια) βόρεια της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Κίεβο.

Οι δυτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους ιδιώτες, εταιρείες, τράπεζες και την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Τράπεζα της Ρωσίας) από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο.

Η Ένωση Αγοράς χρυσού του Λονδίνου ζήτησε από έξι ρωσικά εργοστάσια διύλισης χρυσού να διαπιστεύσουν εάν έχουν εμπορικούς δεσμούς με ρωσικές οντότητες που έχουν υποστεί κυρώσεις και εάν ναι, οι σύνδεσμοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη διαπίστευσή τους, δήλωσε η ένωση στο Reuters. Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε την Πέμπτη ότι σταματά τις αγορές συναλλάγματος και χρυσού για το 2022, εκτός από την αναστολή τμημάτων του δημοσιονομικού του κανόνα που σχετίζονται με τη χρήση επιπλέον εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο ανεβαίνει 0,26% στα 2.818 δολάρια, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τα μέσα Ιουλίου 2021 στα 2.835 δολάρια νωρίτερα στη συνεδρίαση. Το μέταλλο αναμένεται να κερδίσει περίπου 20%, στην καλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του από τα τέλη Μαρτίου 2020. Το ασήμι ισορροπεί σχεδόν στο επίπεδο στα 25,20 δολάρια και η πλατίνα σημειώνει πτώση 0,46%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →