Ο χρυσός ανεβαίνει τη Τρίτη, συνεχίζοντας τις ισχυρές επιδόσεις των τελευταίων συνεδριών.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει τη Τρίτη, συνεχίζοντας τις ισχυρές επιδόσεις των τελευταίων συνεδριών. Η έναρξη των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων και των δυτικών χωρών που επιβάλλουν ακόμη περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας μείωσε για λίγο τη ζήτηση για το κίτρινο μέταλλο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ενισχύονται κατά 1,28% στα 1.934 $, αφού κέρδισαν περισσότερο από 1% και κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία τέσσερις ημέρες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη γείτονά της. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σκοπεύει να σταματήσει την εισβολή.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Τράπεζα της Ρωσίας) αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 20% τη Δευτέρα και εισήγαγε ορισμένους ελέγχους κεφαλαίων. Ωστόσο, η κυβερνήτης Elvira Nabiullina είπε ότι οι κυρώσεις εμπόδισαν την κεντρική τράπεζα να πουλήσει ξένο νόμισμα για να στηρίξει το ρούβλι.

Ο αριθμός των δυτικών εταιρειών που αποχωρούν από τη Ρωσία αναμένεται να αυξηθεί, με εταιρείες όπως η BP (NYSE:BP) και η Shell (LON:RDSa) να έχουν ήδη κάνει την αρχή.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα κινεζικά στοιχεία που κυκλοφόρησαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι ο δείκτης China Manufacturing Purchasing Managers Index (PMI)
εκτυπώθηκε στο 50.2 με πρόβλεψη 49,9 και προηγούμενος στο 50.1 ενώ για τον Φεβρουάριο ήταν 50,2, ενώ ο μη μεταποιητικός PMI ήταν 51,6. Ο PMI παραγωγής Caixin ήταν 50,4.

Στα νέα της κεντρικής τράπεζας, η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε το επιτόκιό της σταθερό στο 0,10% καθώς εξέδωσε την τελευταία της πολιτική απόφαση νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Η Τράπεζα του Καναδά εκδίδει την πολιτική της απόφαση την Τετάρτη, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δημοσιεύσει επίσης τα πρακτικά από τη συνεδρίασή της τον Φεβρουάριο του 2022 μια ημέρα αργότερα.

Εν τω μεταξύ, οι συμμετοχές του SPDR Gold Trust (P:GLD) αυξήθηκαν κατά 0,2% στους 1.029,02 τόνους τη Δευτέρα. Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο σημειώνει  άνοδο 3,68% στα 2.505 δολάρια, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2021 στα 2.711,18 δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα. Το ασήμι κερδίζει 3,24% σπάζοντας τα 25 δολάρια και η πλατίνα σημειώνει άνοδο 1,25%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →