Ο χρυσός υποχωρεί τη Πέμπτη, καλύπτοντας όμως τις μέγάλες ενδοσυνεδριακές απώλειες.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί τη Πέμπτη, αλλά η αποδυνάμωση του δολαρίου και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων που υποχώρησαν από το υψηλό τριών εβδομάδων κάλυψαν τις απώλειες του κίτρινου μετάλλου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν πτώση 0,33% στα 1.862 $ μετά την αναρρίχηση σε υψηλό ρεκόρ πέντε μηνών την Τετάρτη. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε την Πέμπτη, αλλά παρέμεινε κοντά στο υψηλό 16 μηνών.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς κατέγραψαν μέτρια άνοδο την Πέμπτη, αλλά υποχώρησαν από το υψηλό τριών εβδομάδων που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Η δημοπρασία των 20ετών ομολόγων επίσης απογοήτευσε.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ολοκληρώσει τη μείωση του ενεργητικού μόνο στα μέσα του 2022, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο Τσαρλς Έβανς. Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να παρακολουθεί εάν τα επίπεδα ρεκόρ του πληθωρισμού θα μειωθούν όπως αναμένει, πρόσθεσε ο Έβανς.

Στον Ατλαντικό, μια άνοδος του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο αύξησε τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε υψηλότερα από το αναμενόμενο 1,1% σε μηνιαία βάση και 4,2% σε ετήσια βάση.

Σε άλλα μέρη της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να είναι έτοιμη να περιορίσει τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, εάν αποδειχθεί πιο ανθεκτικός από τις προβλέψεις, σύμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Isabel Schnabel.

Εν τω μεταξύ, οι συμμετοχές στο SPDR Gold Trust (P:GLD) αυξήθηκαν περίπου 0,1% στους 976,87 τόνους την Τετάρτη.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,72% χάνοντας τα 25 $ παρότι το Silver Institute ανέφερε σε έκθεση ότι η παγκόσμια ζήτηση για ασήμι θα αυξηθεί στα 1,029 δισεκατομμύρια ουγγιές το 2021, για πρώτη φορά ξεπερνώντας το ένα δισεκατομμύριο ουγγιές από το 2015. Η πλατίνα σημειώνει πτώση κατά 0,57% και το παλλάδιο χάνει 1,88%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →