Ο χρυσός σημειώνει άνοδο το πρωί της Παρασκευής, παλεύοντας να μην σημειώσει την πρώτη εβδομαδιαία πτώση του μετά από τρεις ανοδικές

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο το πρωί της Παρασκευής, παλεύοντας να μην σημειώσει την πρώτη εβδομαδιαία πτώση του μετά από τρεις ανοδικές, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αναμένεται να αυξήσουν τα επιτόκια ταχύτερα από το αναμενόμενο για να περιορίσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,10% στα 1.861 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβαίνει την Παρασκευή.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξετάζει τώρα πρόωρες αυξήσεις επιτοκίων, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να αυξάνεται και η οικονομική ανάκαμψη από τον COVID-19 συνεχίζεται. Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν επίσης ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών τον Οκτώβριο.

Ο Πρόεδρος της Fed του Σικάγο Τσαρλς Έβανς, ένας από τους επιδέξιους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε την Πέμπτη ότι ήταν «ανοιχτόμυαλος» να τροποποιήσει τη νομισματική πολιτική το 2022, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να παραμένει υψηλός. Μια αύξηση των επιτοκίων το 2022 θα μπορούσε να είναι κατάλληλη εάν συνεχιστεί ο υψηλός πληθωρισμός, πρόσθεσε ο Έβανς, παρά τις προσδοκίες του για το αντίθετο.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι 268.000 αρχικές αιτήσεις ανεργίας υποβλήθηκαν στις ΗΠΑ καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Αν και κοντά στα προ-COVID επίπεδα, ο αριθμός ήταν υψηλότερος από τον αριθμό των 260.000 στις προβλέψεις διάφορων αναλυτών. Η έλλειψη εργαζομένων εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για την ταχύτερη ανάπτυξη των θέσεων εργασίας.

Στην Ασία-Ειρηνικό, η Ιαπωνία ετοιμάζεται να αποκαλύψει ένα πακέτο δαπανών ρεκόρ ύψους 490 δισεκατομμυρίων δολαρίων που στοχεύει στη μείωση των οικονομικών επιπτώσεων από τον COVID-19.

Η Κίνα εισήγαγε περισσότερο χρυσό από την Ελβετία τον Οκτώβριο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία των ελβετικών τελωνείων. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι αποστολές χρυσού στην Ινδία μειώθηκαν ελαφρά από τον Σεπτέμβριο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει οριακή άνοδο 0,04%, έτοιμο για την πρώτη εβδομαδιαία πτώση του σε τρεις. Η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,29% και το παλλάδιο 0,45%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →