Ο χρυσός ανεβαίνει το πρωί της Τετάρτης, αλλά παραμένει κάτω από το πρόσφατο υψηλό

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει το πρωί της Τετάρτης, αλλά παραμένει κάτω από το πρόσφατο υψηλό, καθώς η ισχυρή ένδειξη των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ οδήγησε το δολάριο κοντά στο υψηλό 16 μηνών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,60% στα 1.862 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε την Τετάρτη και πλησίασε το υψηλό 16 μηνών.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,7%, το οποίο είναι καλύτερο από το αναμενόμενο. Οι βασικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν καλύτερα από το αναμενόμενο 1,7%.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, δήλωσε την Τρίτη ότι η Fed θα πρέπει «να κινηθεί προς μια πιο επιθετική κατεύθυνση» προετοιμάζοντας για μακροπρόθεσμο υψηλό πληθωρισμό. Ο πληθωρισμός σε επίμονα υψηλά επίπεδα αυξάνει τα στοιχήματα ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών αμβλύνουν τις ανησυχίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,3% τον Σεπτέμβριο.

«Τώρα που τα σημερινά δεδομένα της αγοράς εργασίας δείχνουν ότι το εμπόδιο έχει ξεπεραστεί, πιστεύουμε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει το πράσινο φως για άνοδο των επιτοκίων στη συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο», δήλωσε στο Reuters ο υπεύθυνος στρατηγικής της J.P. Morgan Asset Management για την παγκόσμια αγορά Ambrose Crofton.

Ο διοικητής της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Φίλιπ Λόου, δήλωσε επίσης ότι τα πρόσφατα στοιχεία δεν δικαιολογούν το επιτόκιο Down Under. Ο δείκτης τιμών μισθών της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 2,2% και 0,6% σε ετήσια βάση και από μήνα σε μήνα αντίστοιχα το τρίτο τρίμηνο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κερδίζει 0,97%, ενώ η πλατίνα ανεβαίνει κατά 0,97% και το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 0,03%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →