Ο χρυσός υποχωρεί τη Πέμπτη, διευρύνοντας τις απώλειές του μετά τη μεγαλύτερη πτώση σε δύο μήνες.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί τη Πέμπτη, διευρύνοντας τις απώλειές του μετά τη μεγαλύτερη πτώση σε δύο μήνες. Οι επενδυτές συνεχίζουν να χωνεύουν μια πιο επιθετική από ό,τι αναμενόταν στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, εν μέσω υπαινιγμών για «επικείμενη» αύξηση των επιτοκίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού υποχωρούν 1,02% στα 1.800 δολάρια. Ο δείκτης του δολαρίου, ο οποίος συνήθως κινείται αντιστρόφως προς τον χρυσό, σημείωσε άνοδο την Πέμπτη.

Το κίτρινο μέταλλο υποχώρησε 1,5% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση μετά την έκδοση της τελευταίας απόφασης πολιτικής της Fed. Μιλώντας στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων σε κάθε συνεδρίαση σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο συνεχώς αυξανόμενος πληθωρισμός.

Η πτώση διέγραψε τα κέρδη του χρυσού το 2022 μέχρι σήμερα, με τα κέρδη να οδηγούνται από τα στοιχήματα των επενδυτών για τη συνέχιση των αρνητικών πραγματικών επιτοκίων, ακόμη και όταν αυξάνονταν οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων. Με την επιθετική στροφή της Fed να αμφισβητεί αυτό το στοίχημα, ο ασφαλής χρυσός θα μπορούσε ακόμα να ενισχυθεί από τους αυξανόμενους γεωπολιτικούς κινδύνους που περιλαμβάνουν την πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ανταποκρινόμενη στην απόφαση της Fed, η Goldman Sachs Group Inc αύξησε τις δωδεκάμηνες προοπτικές της για τον χρυσό στα 2.150 δολάρια η ουγκιά από τα 2.000 δολάρια, έναντι των προσδοκιών για βραδύτερη ανάπτυξη στις ΗΠΑ, ανάκαμψη στις αναδυόμενες αγορές εκτός της Κίνας και ταχύτερο πληθωρισμό.

«Αυτός ο συνδυασμός βραδύτερης ανάπτυξης και υψηλότερου πληθωρισμού θα πρέπει να δημιουργήσει επενδυτική ζήτηση για χρυσό, τον οποίο θεωρούμε αμυντικό αντιστάθμισμα του πληθωρισμού», ανέφεραν σε σημείωμα την Πέμπτη αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Mikhail Sprogis.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την απόφαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Νοτίου Αφρικής, η οποία θα εκδοθεί αργότερα μέσα στην ημέρα. Η Τράπεζα της Αγγλίας και η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας πρόκειται επίσης να εκδώσουν τις αντίστοιχες αποφάσεις πολιτικής τους την επόμενη εβδομάδα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο υποχωρούν όλα, με το ασήμι να χάνει 2,58% διαπραγματευόμενο κάτω από τα 23 δολάρια, η πλατίνα χάνει 1,17% και το παλλάδιο σημειώνει πτώση 2,30%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →