Ο χρυσός υποχωρεί ήπια την Τετάρτη, αφού έφθασε σε υψηλό δύο και πλέον μηνών,

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός υποχωρεί ήπια την Τετάρτη, αφού έφθασε σε υψηλό δύο και πλέον μηνών, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες για την Ουκρανία μείωσαν την όρεξη για κινδύνους. Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την τελευταία απόφαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού υποχωρούν κατά 0,08% στα 1.847 δολάρια, αφού έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις 19 Νοεμβρίου 2021, στα 1.852,65 $.

Η Ρωσία εξέφρασε «μεγάλη ανησυχία» αφού οι ΗΠΑ έθεσαν 8.500 στρατιώτες σε επιφυλακή για να είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο προέτρεψε επίσης τους Ευρωπαίους συμμάχους του να έχουν έτοιμες κυρώσεις σε περίπτωση κλιμάκωσης.

Το κίτρινο μέταλλο λειτουργεί ως «ασφαλές καταφύγιο» σε ένα σενάριο αναμονής και παρακολούθησης μέχρι και μετά την ανακοίνωση της Fed, δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής στρατηγικής της RJO Futures, Bob Haberkorn.

Η ανακοίνωση, που αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα, θα εξεταστεί προσεκτικά για ενδείξεις σχετικά με το πόσο επιθετική θα είναι η Fed για το υπόλοιπο του 2022 και εάν θα σηματοδοτούσε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, πρόσθεσε.

Η Fed αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022, ακολουθούμενη από τρεις ακόμη αυξήσεις κατά τη διάρκεια του έτους.

"Παρά το γεγονός ότι η Fed πιθανότατα θα ανακοινώσει την έναρξη ενός κύκλου αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, ο χρυσός κρατά καλά. Η υποστήριξη για το κίτρινο μέταλλο προέρχεται από τον υψηλό πληθωρισμό και την αυξημένη αστάθεια της αγοράς", δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

«Εκτός και αν η Fed εκπλήξει με μια ακόμη πιο επιθετική δήλωση, ο χρυσός θα μπορούσε να παραμείνει υποστηριζόμενος», καθώς ιστορικά, ο χρυσός υπερέχει των μετοχών όταν αυξάνεται η αστάθεια της αγοράς, πρόσθεσε ο Staunovo.

Η Τράπεζα του Καναδά ανακοινώνει επίσης την πολιτική της απόφαση αργότερα εντός της ημέρας, ακολουθούμενη από την Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Αφρικής την Πέμπτη. Στην Ασία-Ειρηνικό, η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας θα εκδώσει την πολιτική της απόφαση την επόμενη εβδομάδα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,57% στα 24 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει μεγάλη άνοδο 3,42% και το παλλάδιο εκτινάσσεται περισσότερο από 5%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →